la mision

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014
LA MISIÓN
La situació a Amèrica: l’esclavisme, les disputes territorials entre Espanya i Portugal.
Ens situem entre 1754 i 1756. En aquella època podíem diferenciar dos territoris amb punts devist diferents sobre l’esclavitud. Portugal acceptava i permetia l’esclavitud mentre que Espanya la refutava i no permetia aquesta.
Però havien de conviure els dos estats en la mateixa ciutat,Asunción, capital de Paraguai, per tant s’havien de posar d’acord perquè allà podies o no traficar amb esclaus segons les lleis que defensessis, i com l’esclavisme era un bon mercat, tant espanyols comportuguesos volien que aquell territori passés a mans portugueses per així poder tenir com a esclaus als indígenes americans.
Finalment l’enviat del Papa (Climent XIV), qui havia de escollir qui esquedava amb les missions, va decidir donar-les als portuguesos, però amb al condició de que els habitants s’anessin i no fossin esclaus. Aquests però, decideixen quedar-se i defensar la seva ciutat i aixícomença la guerra entre els portuguesos contra els indígenes i espanyols.
- Els jesuïtes: qui son? com actuen davant dels indígenes? què pensen?
Els jesuïtes és un grup religiós cristià fundat al1540 per Iñogo Loiola i successivament colonitzat per Sant Ignasi de Loiola. Durant la guerra contra els portuguesos, aquests que anaven en contra de l’esclavitud i defensaven als guaranís. Van crearles missions jesuítiques guaranís o reduccions jesuítiques guaranís que van ser un conjunt de trenta pobles missioners fundats a partir del segle XVII per l'ordre jesuïta, formats per indis guaranísi pobles afins. Aquestes missions, tenien com a finalitat l’ensenyament i la cristianització per als indígenes americans. Els van ensenyar mètodes de regadiu, conreu i artesania entre altres coses.Però després de la decisió del Papa, els hi diuen que han de abandonar aquelles terres i deixar als guaranís i afins. Aquests es neguen i continuen defensant als indígenes, cosa que causa que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mision
  • Mision
  • la mision
  • mision
  • Misiones
  • mision
  • LA MISION
  • MISIÓN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS