La mujer

Páginas: 5 (1107 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
LES VICTIMES DE LA POBRESA I EL NOU ORDRE
Resum
LA DONA I EL DESENVOLUPAMENT
En la Conferencia de Dones de Pequin es va reconèixer que algunes aspectes de la pobresa estan vinculat d’una forma especial a les dones. S’ha ampliat la definició de la pobresa, ja que s’han pres no solament en compte les necessitats bàsiques, sinó també la falta d’igualació i accés a la cultura. Les estadístiquesnacionals i internacionals demostren que la major part de les persones pobres son dones. Als països desenvolupats també la pobresa afecta mes a les dones.



















Les Conferencies Internacionals sobre la Dona han Reflexionat àmpliament sobre com la pobresa afecta les dones. S’han celebrat a Mèxic (1975), Copenhaguen (1980), Nairobi (1985), Pequin (1995) i Nova York(2000). Cerqueu algunes de les peticions que han fet les organitzacions participant als governs.
La dona a l’Islam
A càrrec d'Èlia RomoQuè diu l’Alcorà sobre la dona, la seva educació, l’ús dels vestits, el matrimoni, el divorci, la possessió de drets, el treball o les herències?
Àfrica en femení: Anàlisi de la situació del continent des de la perspectiva d’una dona
 A càrrec de Naba Keita,llicenciada en dret.Els problemes d’explotació de la dona africana persisteixen encara avui dia, per la influència de la tradició i de la religió i la manca de democràcia a aquest continent.

En moltes societats, el matrimoni empobreix les dones i enriqueix els homes. Fins i tot la seva alimentació i estat de salut no es consideren prioritaris. Quines raons creieu que hi pot haver darrered’aquesta realitat?

Però és que també passa que les professions que ofereixen salaris més alts estan clarament masculinitzades, mentre que en les que ofereixen salaris més baixos hi ha un persistent predomini de dones, amb l'agreujant que la bretxa salarial és menor en les ocupacions masculinitzades que en les feminitzades.
Quin es el paper tradicional de la dona al Tercer Món? Les dones dels païsosen vies de desenvolupament no tenen veu ni vot a l'hora de prendre decisions en l'àmbit de la llar. Si ho fessin, no hi hauria tants nens desnodrits i sense escolaritzar. Es possible la supervivència sense la seva ajuda? Per les mateixes raons que una dona no pot viure sense els homes. Doncs viure sense dones seria com la nit sense el seu dia, o un pulmó sense oxigen, o el cel sense el mar.
Comha sortit la dona de la pobresa als països occidentals? Va sortir a traves de l’esforç que va fer per tirar endavant per poder sortir de la pobresa.
Cerca mes dades al web (pobrezacero) i enumera algunes vies de solució. Per eradicar la fam serien necessaris 30.000 milions d'euros anuals. S'afirma que no hi ha diners. No obstant això, l'Estat ha destinat prop de 220.000 milions d'euros perrescatar la banca. Set vegades més del que caldria per eradicar la fam al món. Viure amb menys perquè totes les persones puguem viure millor és una de les alternatives per caminar cap a un model més just per a tothom. Empreses transnacionals i institucions com el Fons Monetari Internacional i altres agents són responsables de la pobresa i la desigualtat.
El 70% de la roba barata es fa en països onno hi ha garanties que es respectin els drets basics dels treballadors. Us heu preguntat d’on procedeix la roba que vestiu o els productes que utilitzeu? No. Comproveu la seva procedència i investigueu sobre les condicions de treball de la infància en aquests països. Després de l'ensorrament d'una fàbrica tèxtil a Bangla Desh, d'on prové gran part de la roba que es consumeix a molts llocs del moncom Espanya, França,Itàlia .Ho tindríeu en compte a l’hora de fer la vostra tria? Si.
Resum
La globalització:
La globalització econòmica és un procés d’unificació i la dependència econòmica d’uns països amb altres ha fet que els canvis socials, econòmics i polítics tinguin una repercussió global , i els seus efectes es coneguin i es facin sentir a escala planetària. El fons monetari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mujer
  • Mujer
  • La mujer
  • Mujer
  • MUJER
  • mujer
  • Mujer
  • la mujer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS