La Música Negra (Català)

Páginas: 15 (3673 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
Índex
Introducció 1
Orígens i evolució de la música negra 2
Soul 2
Gospel 4
Jazz 5
Blues 6
Estils de la música negra contemporanis 7
Soul 7
Jazz 8
Funk 8
Blues 9
Hip hop 9
Intèrprets reconeguts de cada estil 11
Jazz 11
Blues 13
Soul 14
Hip-Hop 16
Webgrafia 17
Conclusions 18
Annexes 20


Introducció

Hem decidit escollir aquest tema perquè veiem que és interessant atractar. El fet que els esclaus negres poguessin trobar en aquest estil de música una manera d’ expressar-se o comunicar-se entre ells, davant l’ esclavitud que els oprimia, és veure com aquestes persones volien ser lliures i la seva única manera ―per aquella època― era cantant.

Començarem parlant de com va començar, la història, i com amb el temps va anar evolucionant per així convertir-se en elsdiferents tipus de música que coneixem avui dia, com per exemple: el jazz, el soul, el rap, etc.

De cada tema explicarem coses d’ importància, com quan van aparèixer. Del més antic al més modern.
Els tipus de música que en agradaria tractar o tenim pensats per ara són:
✓ El gospel.
✓ El soul.
✓ El blues.
✓ El jazz.

Els nostres objectius finals, com a grup, són:
•Haver participat tots posant la nostre part de l’ informació, tant treta d’ Internet com de llibres.
• Tenir un treball on s’ explica els orígens, l’ evolució, els artistes amb més renom i tot el més important.
• Que quan ens toqui exposar-ho a classe, la gent ens entengui i aprengui alguna cosa del que els estem explicant.
• Sabes explicar-ho davant l’ aula amb paraules que entenguemtots i nosaltres també.









Orígens i evolució de la música negra
Soul

La paraula soul vol dir ànima en anglès. Aquest estil prové dels Estats Units; surt de la fusió del Gospel amb el R&B (Rhythm and blues) estils musicals, dels anys cinquanta.
El Soul és diferencia del R&B en que és un gènere més complexa, i del Gospel en que s’ utilitzen la guitarra, el baix elèctric, labateria i no solament la veu.

Història

Després de la Segona Guerra Mundial, una gran pobresa va afectar a la classe més baixa de la societat, on era la població negra. En aquest temps també van començar a migrar al nord i l’ oest per culpa de la població de raça blanca, que ja acceptava el R&B.
Sam Cooke és un dels exemples dels considerats pioners del gènere.

El 1967 es van lluitar pelsdrets civils, liderats per personatges com Matin Luther King. En aquest temps la música soul adquireix un valor social i arriba la seva pròpia revolució, es diu que eren els màxims moments del soul.
Als anys 70 la indústria dels discos havia crescut molt, i amb ella l’ espectacle. Una dada molt important es que va aparèixer la burgesia negra als Estats Units.


El soul comença a decaure i arenovar-se, d’ aquesta situació surten estils derivats com el “disco funk” o el “broken beat. En aquest temps la “música disco” tenia una major incursió al gènere. El boom té una arribada intercontinental i suposa un gran pas per la integració musical negra al comerç des de el rock and roll.
En els anys 80 ja no hi ha distincions entre el pop negre i el blanc. I Michael Jackson es converteix en laestrella més gran de tots.



Història de la moda soul

Els grans artistes negres eren d’ un entorn molt humil,l per això l’ èxit era per ells un símbol d’ importància. Els artistes utilitzaven la roba com una manera d’ expressar-se. La història i la seva evolució coincideixen amb grans extravagàncies tèxtils.

La roba: Als 40 i 50 els grups vocals utilitzaven molts els vestits brillants.Durant les dècades dels 60 i 70 modistes com Dior, Courreges i els seus imitadors havien dissenyats estranys vestits tipus “cavaller” que foren adoptats per grups pop. Les dones no tenien tant problemes per seguir la moda, ja que utilitzaven vestits escotats i normalment amb estampats.



El pentinat: Als anys 50 l’ ideal masculí eren Jackie Wilson i James Browns, que per arribar a tenir el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Música (En Català)
  • musica negra
  • La Musica Negra
  • La musica negra
  • musica negra
  • Musica Negra
  • LA MÚSICA NEGRA
  • Pa negre (Català)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS