La Noia De La Perla

Páginas: 15 (3638 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
Griet, una noia de 16 anys, viu amb la seva família al barri més pobre de Delft al Segle XVII. A causa del accident que va patir el seu pare en un forn de ceràmica, en el qual va perdre la seva vista, Griet comença a treballar com a criada a la casa del famós pintor Vermeer. Al principi es troba una mica incòmoda, però aviat s'acostuma a la seva nova vida.

Mentre serveix allí, la zona on viula seva família pateix un atac de pesta, i la seva germana Agnes mor. En aquests moments, comença un romanç amb Pieter, el fill del carnisser.

Gradualment, la relació de Griet amb Vermeer canvia. Li mana fer encàrrecs i tasques per a ell, que només el faria, mantenint en secret a la resta de la casa. Ella comença a ajudar, i quan el model de la seva pintura cau malalta, ella pren el seu lloc.Mentrestant, el ric però desenfrenat mecenes de Vermeer, van Ruijven, es fixa en ella i pressiona a Vermeer perquè els pinti als dos asseguts junts. Griet i Vermeer són reticents a consentir, causa de l'escàndol que va ocasionar l'última vegada que van Ruijven va ser pintat amb una noia. Finalment, Vermeer va arribar a un acord i pinta Griet sola. No obstant això, l'obliga a posar-se les perlesde la seva dona. Quan aquesta s'assabenta, Griet ha de marxar.

Deu anys més tard, casada amb Pieter fill i amb dos fills, és cridada de tornada a la casa del pintor. Vermeer ha mort i com a part del seu últim desig, rep els dos penjolls de perles, que més tard s'obstina, saldant així el deute entre el carnisser i els Vermeer.

El narrador és Griet un dels personatges principals, és internperquè pertany a la història i narra en 1 º persona. La novel · la es troba en el temps d'anys, 1664, 1665, 1666, 1667. L'espai on es encuntran els personatges és a Delft, Holanda (a la casa del seu amo a la Oude Langendijck)

Un dels personatges principals és Griet, la jove de la perla. Griet és una jove de setze anys, humil de baixos recursos, protestant, que viu amb els seus pares i la sevagermana Agnes a Delft, Holanda, al canal Rietveld, prop de la porta Koe. La hi presenta al principi a casa, cuinant, de manera peculiar ja que es dóna cert èmfasi en la seva forma d'ordenar les verdures, i els colors.

Es demostra que és una noia molt ordenada, detallista, que s'encarregava de les tasques de la casa, i és molt neta. Aniria a treballar a la casa dels Vermeer per vuit stuivers, el queno era molt però la seva situació l'hi obligava, viuria amb ells, i podia visitar els seus pares els diumenges. No tenia cap tipus d'educació, sabia llegir paraules simples, principalment del seu llibre d'oracions.

Tenia pertinences molt estimades per ella que eren un pinta de carei amb forma de petxina que era de la seva àvia, el millor dels colls que li va fer la seva mare i el millor rajolaque li va donar el seu pare després de la seva partida on es mostren dos nens que avançaven per un camí que li feia recordar al seu germà ia ella, molt preuat per a ella, que quan Corneli el va trencar li va doldre molt a ella sent un bé material molt apreciat.

Sempre tenia la còfia posada al cap de manera singular ja que no la usava com tots els altres sinó que la utilitzava a manera que licobria tot el cabells, i es plegava en un ample vorell que acabava en punta a banda i banda de la cara , ocultant-li el perfil, ningú mai li havia vist el seu cabell, marró, sentia que aquest era el seu únic secret, i utilitzava aquesta còfia per tapar el seu perfil i així que no la vegin, la còfia tapant el perfil, feia que només se li veiés la cara de front, ajudant en moments vergonyosos pertapar la cara de penediment. La seva arribada a la casa dels seus nous amos no va ser molt grata, però tot i així va posar gran interès a la gran quantitat de treball que havia de fer. Es va sentir meravellada per la quantitat de quadres que hi havia dins de la casa, però una mica incomoda amb algunes de les que representaven imatges bíbliques com la crucifixió de Crist, principalment amb un posat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • noi se
  • La perla
  • la perla
  • la perla
  • La Perla
  • Perl
  • la perla
  • Perla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS