LA PATATA

Páginas: 28 (6960 palabras) Publicado: 11 de junio de 2013
INTRODUCCIÓ:

Aquest projecte de recerca tracta sobre la patata, en aquest treball hem volgut respondre les següents preguntes:
-¿Què és la patata?
-¿Quin tipus hi ha?
-¿ Com es el seu cultiu?
-¿ Quines malalties tenen?
-¿Quina es la seva composició?
-etc...
La nostra hipòtesis es :
¿Es pot fer un rellotge amb patates ?
El objectiu de aquest treball era demostrar que es podia fer unrellotge amb patates, però per respondre aquesta resposta tenien que saber-lo tot sobre la patata .
Aquesta idea ens va sorgir al buscar informació de com podíem generar electricitat amb materials orgànics, llavors van veure que podíem utilitzar una patata com una pila per fer funcionar un rellotge, o una calculadora o qualsevol circuit elèctric.
Aquest projecte de recerca ho fent de lapatata, però amb el objectiu de demostra que es pot generar electricitat amb material orgànic com a font de energia.






LA PATATA

Es el producte vegetal més popular en el món occidental ja que és un dels productes que gaudeix de més qualitats: és fàcil de cultivar, és econòmica, es pot consumir de moltes maneres diferents, es troba en el mercat durant tot l’any i és saciant.
Ésoriginària d’Amèrica del Sud i probablement van ser els espanyols els que al segle XVI la van introduir a Europa. Però van de haver de passar més de cent anys fins que el seu consum com aliment es generalitzes perquè alguns la consideraven verinosa i fins i tot inacceptable ja que la Bíblia no la mencionava. En canvi els irlandesos ja la van adoptar al començament del segle XVII i la van fer base dela seva alimentació. Aquesta consideració es va mantenir els segles següents, fins al punt que, la fam generalitzada que es va produir a Irlanda durant l’any 1845, va ser causada perquè la collita de patates va ser destruïda per un fong paràsit. La manca d’aliments va causar la mort de molts d’irlandesos i l’emigració d’altres al nou continent, fet que probablement hagi influït molt en lahistòria recent dels Estats Units.
Uns dels grans defensors d’aquest tubercle va ser el francès Antoine Augustin Parmentier del qual es conten moltes anècdotes relacionades amb aquest aliment. Així es diu que oferí al rei Lluís XVI un ram de flors de patatera, li digué que era la flor d’una planta capaç de solucionar l’alimentació dels francesos i el persuadí perquè dugués una de les flors al trau pertal d’interessar a la cort per aquest aliment. Tal vegada per això, avui en dia tots els plats «a la Parmentier», duen com ingredient imprescindible aquest tubercle.
Malgrat el poc èxit inicial, poc a poc la patata va cobrar adeptes especialment quan es descobrí que s’adaptava molt bé als climes freds del nord d’Europa i es comprovà que les plantacions de patata eren més rendibles que les delscereals. Actualment el seu consum s’ha generalitzat tant que resulta difícil imaginar qualsevol tipus de menjar que no inclogui patates preparades de mil formes diferents.

DESCRIPCIÓ DE LA PATATA

Solanum tuberosum és una planta herbàcia, tuberosa, perenne a través dels seus tubercles, caducifòlia (ja que perd les seves fulles i tiges aèries en l'estació freda), de tija erecte o semi-decumbente,que pot mesurar fins 1 m d'alçada.

PARTS DE LA PATATA
La patata esta formada:

Fulla: Els Fulls estan Compostes, De 7 a 9 folíols (imparipinnades), de forma lanceolada i se disposen en forma espiralada en les tiges. Son Bifacials, ambos epidermis estan Compostes per Cèl·lules de parets sinuoses. Presenten pèls o tricomes en la seva Superfície.
Tija: Presenten tres tipus de tiges, un aeri,circular o angular en secció transversal, sobre el qual si disposen les fulles Compostes i dos tipus de tiges subterranis: Els rizomes i els tubercles.
Tiges Aeris: Aquestes tiges s'originen à partir de les gemmes Presents a el tubercle utilitzat com a llavor, son herbacis, suculents i poden arribar de 0,6 a 1,0 m de Longitud; a més, son de de color verd, encara que excepcionalment poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Patata
  • Las patatas
  • Patata
  • Patata
  • patata
  • patata
  • patato
  • Patata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS