Patata

Páginas: 3 (722 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2011
Resum dels actes
ACTE PRIMER: el Sebastià, un propietari rural que passa per una situació econòmica delicada i te les terres hipotecades, fa casar la seva amant Marta amb Manelic, un pastor, uncasament que li ha de permetre continuar la seva relació de manera adúltera, però també salvar la seva situació econòmica sense despertar sospites en la família política. El Manelic, que es molt bon homei es vingut de l’alta muntanya, no sap res de la situació i viu amb autentica il·lusió el prometatge i la posterior unió matrimonial amb la Marta. Aquesta, en canvi, que informada pel Sebastià creuque ell s’ha avingut a una situació tan indigna per diners, no pot reprimir el fàsic que li inspira el Manelic i el rebutja des del moment de les noces. El Sebastià els te a tots dos enganyats pertractar de sortir-se amb la seva.
ACTE SEGON: poc a poc, els esdeveniments permeten que el Manelic s’adoni de la situació real en que es troba: sap que la seva dona te un amant, que aquell casament es unafarsa i esta disposat a venjar el seu honor per fugir després cap a terra alta, d’on pensa que no hauria hagut de marxar mai. Amb tot, la Marta, que s’ha sincerat amb el Tomàs, entén que el Manelices innocent, que no sabia res, que l’estima i que tot plegat era una estratègia de l’amo que els ha enganat a tots, inclòs el mitjancer. Aquest se sent responsable de la desgracia d’un homeessencialment bo i entén el drama humà d’una dona maltractada per la vida. Una violenta discussió entre el matrimoni els reconcilia i els permet fugir a terra alta. En aquest moment el Sebastià en escena, i enadonar-se que pot perdre allò que es seu fa expulsar el Manelic, que anuncia que tornarà per matar-lo.
ACTE TERCER: en aquest acte els treballadors del Sebastià, es penedeixen d’haver-lo obeït i haverforagitat el pobre pastor. Saben que han obrat malament, però els falta coratge per enfrontar-se amb l’amo. Mentrestant, la Nuri, que es la única que estima realment la parella prepara la fugida de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Patata
  • Las patatas
  • Patata
  • patata
  • patata
  • patato
  • Patata
  • patatas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS