La plaça del diamant

Páginas: 11 (2563 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2012
LA PLAÇA DEL DIAMANT

La història comença a la Plaça del Diamant, al barri de Gràcia. Allà la Natàlia coneix a en Quimet que li demana per ballar i l'anomena Colometa. La Colometa s'enamora d'ell encara que està promesa amb en Pere, i fuig avergonyida del ball. Poc després, la Colometa i en Quimet queden per tornar-se a veure al Parc Güell. Després d'esperar una llarga estona, en Quimet arribai es posen a parlar del seu futur junts i, al final del dia, ell la besa per primera vegada. La Colometa, però, es sent cupable perquè al tallar amb en Pere, ell queda totalment enfonsat. Però en Quimet està més preocupat pel fet de que creu que el pastisser pel que treballa la Colometa vol tenir alguna cosa amb ella, encara que ella ho nega. Ja un cop la cosa està calmada, en Quimet decideixpresentar-li la seva mare a la Colometa i li proposa que visquin junts en un pis que l'hi ha recomanat en Cintet, un amic seu, i ella accepta. Quan veuen el pis en Quimet vol ferl-li alguns canvis, així que la Colometa, en Quimet, en Cintet i en Mateu, un altre amic d'en Quimet, es posen mans a l'obra amb els canvis.
Abans del casament, en Quimet i la Colometa van a veure a mossèn Joan per decidircom serà la cerimònia. En Quimet vol que sigui curta, però en mossèn Joan diu que aquestes coses s'han de fer lentament. Quimet, finalment accepta el que diu en mossèn, i dies després té lloc el casament. Després de dos mesos ja casats, acaben amb les obres del pis, i tots dos decideixen que ja es hora de tenir fills. Però la Colometa està asustada de morir partida, cosa que dificulta la situació,però ho acaba acceptant i els diumenges es tornen “els dies de fer nens”. Finalment, la Colometa queda embarassada i decideix recòrrer a la senyora Enriqueta, la seva confident, per demanar-li consells sobre l'embaràs. Mentrestant, el Quimet no para de queixar-se de coses, com que li fa mal la cama, per cridar l'atenció de la Colometa. Quan passen uns mesos, neix el que serà el primer fill de laColometa i en Quimet, l'Antoni. Aquest, es nega a mamar i poc a poc es desnutreix, i la Julieta, amiga de la Colometa, decideix visitar-la per ajudar-la a portar la situació.
Un dia, la Colometa es troba un colom ferit i decideix amb en Quimet construir un colomar per cuidar-lo i l'emparellen amb un altre colom. Els anomenen Café i Maringa. Poc a poc, però, la parella va afegint altres coloms alcolomar.
Després d'un any i mig del primer embaràs, la Colometa va tornar a quedar embarassada, aquest cop d'una nena que van anomenar Rita. L'Antoni, al veure que els seus pares li feien més cas a la nena que a ell comença a portar-se malament, fins i tot va girar una baldufa al coll de la nena i, quan al seu pare li diagnostiquen un cuc solitari a l'intestí i el guarden a un pot, l'Antoni el treudel pot i li tira a la nena.
Al cap d'un temps, a la família de la Colometa els hi comença a anar una mica malament econòmicament, per això, la Colometa decideix començar a treballar als matins a una casa netejant.
Temps després, la mare d'en Quimet mor i en Quimet queda destroçat. A més, amb la revolució a punt d'esclatar, la Colometa es queda sense feina, i en Quimet, en Cintet i en Mateus'en van a combatre al front d'Aragó, deixant a la Colometa sola amb els nens. A casa es queden sense gas i els coloms van marxant. No obstant, l'Enriqueta troba una feina de netejar a l'ajuntament per a la Colometa. En Quimet i en Cintet anaven a casa de la Colometa quan podien per portar-los menjar, però, igualment, no hi ha suficient menjar per tots, així que la Colometa decideix enviar a l'Antonia una colònia de nens refugiats on traballa la Julieta en contra de la voluntat del nen. L'Enriqueta anava cada diumenge a visitar al nen i informava a la Colometa de com li anava.
Un dia, un milicià truca a la porta de la Colometa i li dona la mala notícia de que en Quimet i en Cintet han mort a la guerra. Aquesta va quedar més destroçada que mai.
L'Antoni torna de la colònia, però la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS