La Pluja Àcida

Páginas: 19 (4700 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
La pluja àcida

Cristian Groza
Col·legi Episcopal Lleida 2012/2013
2n Batxillerat Doble Via

Index:
1. Introducció……………………………………………………………………………………..3
2. Teoria…………………………………………………………………………….………….…..5
3.1. Gènesis i desenvolupament…………………………………..……………..7
3.2. Formació de la pluja àcida…………………………………………………….8
3.3. Principals fonts de SO2 i NO2 …………………………………..……………93.4. El pH…………………………………………………………………………………..10
3.5. Efectes de la pluja àcida……………………………………………………..10
3.6. Solucions…………………………………………………………………………….11
3.7. Història……………………………………………………………………………….12
3.8. Estudi de la pluja àcida a Europa…………………………………………13
3. Pràctica……………………………………………………………………………………...…17
4.9. Deposició seca de la plujaàcida………………………………………....17
4.10. Dades recollides………………………………………………….………………18
4. Conclusió……………………………………………………………………………….……..21
5. Bibliografia…….…..............................................................................23
6. Annex: Paràctica: Deposició humida de la pluja àcida
7. Annex: Notícies sobre la pluja àcida

1. Introducció:
Aquest treball està centrat en la pluja àcida. La pluja àcida és un fenomenaparentment senzill, però, tot i així dóna molt de que parlar ja que afecta a plantes, edificis, animals etc. Al ser un fenomen que guarda relació amb l’aigua pot arribar a afectar a tot allò que te relació amb aquesta aigua, es a dir tots els ecosistemes. És per això que tot i ser un fenomen senzill pot tenir conseqüències desastroses.
Desprès de una mica d’investigació prèvia, vaig plantejar lapregunta següent: Com afecta la pluja àcida al desenvolupament de les plantes? Al voltant d’aquesta qüestió vaig formular la meva hipòtesis: La deposició seca de la pluja àcida afecta el desenvolupament de les plantes en funció de la concentració de SO2.
Per poder entendre millor aquest fenomen he decidit dividir el treball en dos parts: part teòrica i part pràctica. El fet de plantejar el treballd’aquesta manera m’ha ajudat, ja que he pogut obtenir una visió total del fenomen. Això m’ha facilitat la seva comprensió.
La part teòrica m’ha ajudat a comprendre els aspectes teòrics. Cal remarcar que són bastant senzills, però, essencials per a la comprensió del fenomen.
En la part practica he tingut la oportunitat de experimentar alguns conceptes teòrics que havia estudiat. Ha sigut lapart més difícil del treball ja que he tingut que dissenyar una practica i portar-la a terme, recollir dades periòdicament i finalment treure conclusions
Per concloure cal dir que tot i no ser un treball complex a nivell teòric, és un tema del que és pot parlar molt ja que les seves conseqüències poden arribar a ser catastròfiques.
Per que he escollit aquest treball? L’he escollir perquè és untreball de la rama científica que hem semblava molt interessant. A més a més havia llegit una mica sobre aquest fenomen i m’he donat compte que era perfecte per a un treball de recerca. Tenia una teoria no molt difícil i és un fenomen que presenta un gran numero d’experiments que es poden realitzar.
La part practica era la que es presentava més difícil, però, desprès de una mica de recerca hetrobat algunes pràctiques que podria realitzar sense gaires dificultats. Semblava molt interessant el fet de poder realitzar pràctiques i observar de primera mà com actua aquest fenomen.

2. Teoria
Dels tres components de l'ecosfera: l'aigua, el sòl i l'aire, aquest darrer és el que resulta més alterat de forma directa i global per l’home.
L'humanitat requereix per les seves activitats gransquantitats d'energia externa i la major part l'obté de fonts no renovables i, molt especialment, dels combustibles fossils.
Per generar aquesta energia gran part dels combustibles líquids que empra la humanitat es cremen. En cremar-los produïm energia que mou el cotxe o la locomotora o calor per escalfar la casa o l'edifici d'oficines. Gran part de l'electricitat que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La pluja àcida
  • pluja acida
  • La Pluja Àcida
  • Pluja àcida
  • Efecte De La Pluja Àcida Sobre Diferents Materials
  • Creació de la pluja àcida
  • la pluja àcida i l'efecte hivernacle
  • Acides De Acidos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS