Pluja àcida

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015
En quant a la contaminació de l'aire, trobem molts factors que en són causants, com per exemple: les fàbriques i centrals elèctriques, les centrals nuclears, la indústria metal·lúrgica, laincineració d'escombraries, certes activitats agrícoles, els motors de cotxes i avions, les refineries de petroli, les calefaccions de carbó, la pluja àcida, l'smog,... entre d'altres.
Dins el meu grup de lasetmana passada, destaco la pluja àcida, un dels factors contaminants.
La pluja és un fet essencial al nostra planeta, tots els essers vius la necessitem, però la pluja és enverinada dia a dia degut al'aire contaminat. La pluja es considera àcida si el seu pH és inferior a 5,6 i cal tenir en compte que pot caure en forma de neu o pols seca que és perjudicial per al medi ambient.
Francesc Sanchodefineix la pluja àcida de la següent manera: "Com a conseqüència de la crema de combustibles fòssils, com el carbó o el fuel, es s'emeten d'òxids de sofre (SO2) i de nitrogen (NOx). Aquests elementscontaminants romanen en suspensió en l'atmosfera i interaccionen amb el vapor d'aigua i la llum solar, formant uns compostos àcids com l'àcid sulfúric (H2SO4) i l'àcid nítric (HNO3). Aquests àcids cauensobre la superfície terrestre en forma del que anomenem pluja àcida. Els principals problemes que causa la pluja àcida són l'acidificació dels sòls, la destrucció de les fulles de plantes i arbres,l'acidificació de l'aigua i la destrucció de la fauna aquàtica (com va passar en els llacs d'Escandinava) o la corrosió de materials i edificis. Per evitar la pluja àcida és necessari limitar lesemissions de SO2 de les centrals tèrmiques i les emissions dels NOX dels vehicles. Això suposaria la utilització d'energies no contaminants i la substitució dels combustibles fòssils."
Com ve diu Sancho,la pluja àcida té efectes perjudicials sobre la vegetació, els llacs i rius, la salut de les persones i animals.
Danys que causa als arbres i al sòl: Corrosió de les fulles i reducció general del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La pluja àcida
  • pluja acida
  • La Pluja Àcida
  • La Pluja Àcida
  • Efecte De La Pluja Àcida Sobre Diferents Materials
  • Creació de la pluja àcida
  • la pluja àcida i l'efecte hivernacle
  • Acides De Acidos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS