LA POMA ESCOLLIDA. Josep Carner

Páginas: 4 (959 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2014
LA POMA ESCOLLIDA
La poma escollida és un poema de Josep Carner, que pertany a l’obra “Els fruits saborosos” de l’any 1906. Carner va ser un poeta, periodista, autor de teatre i traductor catalàmolt conegut. També es conegut amb el nom de príncep dels poetes catalans i el màxim representat del moviment nouce-ntista.
Els fruits saborosos és una obra que està dividida en tres parts , en laprimera parla sobre la infantesa, en la segona de la maduresa i en la tercera de la vellesa. És característica del moviment noucentista, ja que segueix un ordre, juga amb la raó.
Carner va néixer aBarcelona el 9 de febrer, 1884 i va morir a Brusel·les el 4 de juny, 1970, va ser el poeta mes important del segle XX, cultivant la poesia amb una majestuositat única.

MÉTRICA
Mitjançant un estilpla, i un llenguatge senzill i clar, el poeta traça un diàleg compost per cinc estrofes de quatre versos alexandrins (12 síl·labes) llargs i narratius cadascun, dividits amb dos hemistiquis de 6+6 ambcesura central.
Són versos d’art major. La seva rima es consonant i encadenada, menys en el tercer quartet que es creuada: ABAB – CDCD - EFFE - GHGH – IJIJ.

ARGUMENT I FIGURES
El tema d’aquestpoema es l’amor i la vellesa, que es tractada amb molta delicadesa i resignació.
Entre els tòpics noucentistes s’hi troben, el seny i la mesura imposats per Lamon, la referència a la vida tranquil·la,molt típica també de la burgesia, o els elements clàssics, com els noms dels personatges.
Josep Carner com a màxim representat de noucentisme, en aquest poema i obra en general, “Els fruitssaborosos” mostra tots els trets d’aquesta època. L’ordre, la rigidesa el perfeccionisme.
La repetició d’anàforas es constant, i també la comparació entre la joventut i la vellesa. Per representar la vellesaescull un fruit que s’escau molt bé amb la última etapa de la vida, com fa al llarg de l’obra amb tots els fruits i edats.
Amb el títol “La poma escollida”, Carner ja ens dóna a entendre que,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de La poma escollida de Josep Carner
  • La poma escollida
  • La poma escollida
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS