La Premsa En La 1R Guerra Mundial

Páginas: 2 (289 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
La Premsa de la I Guerra Mundial
Trece Naciones en Arma: “La Batalla de Verdun”

Aquest document es tracta d’una noticia del diumenge 19 de març de 1916, duran labatalla de Verdun. Desprès del fracàs de la “Blitzkrieg” ( guerra llampec) proposada per Alemanya, aturada a 40Km de paris pel general Jofre, la guerra es va estancar.Alemanya desesperada per finalitzar am el front occidental, proposa la batalla final, la batalla de Verdun.
Els titulars ens informen i descriuen molt breument deforma objectiva el contingut de la noticia, com per exemple “La batalla de Verdun” es el titular que li van donar a aquesta noticia, que tractava de forma objectiva labatalla.
Escrita per Mariano Rubió y Bellvé, la noticia es mate objectiva en tot moment assenyalant-nos els principals punts estratègics i elegits pels dos bàndols, iel transcurs de la batalla, sense donar masses detalls específics del seu punt de vista crític ni sense deixar al descobert el seu recolzament a un dels dos bàndols.Cal remarcar es clar que ens trobem davant d’una noticia escrita en un país neutre al conflicte, i que si el comparéssim amb un, per exemple, anglès, la diferenciaseria estremidora, ja que al ser un país participant de la guerra, el seu propòsit es de crear propaganda a en contra dels països rivals en la guerra, o fins i totdescriure la batalla des de un punt de vista favorable als anglesos i/o aliats. Formant d’aquesta manera una petita propaganda de la feina feta pels seus compatriotesanglesos en la guerra.
Una hemeroteca ens ajuda a situar els punts de vista de la premsa de cada país durant la Guerra mundial, o en qualsevol data i succés important.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1r GUERRA MUNDIAL
  • Guerra mundial
  • Guerra mundial
  • Guerra Mundial
  • Guerras Mundiales
  • guerra mundial
  • la guerra mundial
  • guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS