La Ratlla Verda

Páginas: 4 (849 palabras) Publicado: 28 de abril de 2012
Contextualització històrica

Al final del segle XIX, Europa començava a mostrar profundes esquerdes: els italians van ser vençuts pels etíops el 1896; els espanyols perderen l’imperi colonial el1898; els bòers s’enfrontaren als anglesos a l’Àfrica del Sud, i, el 1905, els japonesos derrotaren els russos.
En la mateixa època s’inicià l’anomenada segona Revolució Industrial, gràcies al petrolii l’electricitat. També es desenvolupà la indústria química i la siderúrgica, es produïren noves aplicacions tècniques (la ràdio) i mèdiques (els raigs X)…
Aparegueren les grans societats anònimes, apartir de la transformació de les societats mercantils, i sorgiren fabulosos capitals constituïts per famílies de l’alta burgesia. Al començament del segle XX, els Estats Units d’Amèricaesdevingueren una gran potencia mundial. Fins a l’esclat de la Primera Guerra Mundial, Europa –que cobria els seus dèficits amb els rendiments de les inversions a l’exterior i amb el producte de l’explotació del’imperi colonial– era creditora dels EUA; però, a partir del 1914, els Estats Units es van convertir en els grans beneficiaris de la situació: Europa necessitava béns i armes i, per aconseguir-ne, cedíals nord-americans les seves inversions.

Estil

L’estil d’aquesta pintura és el fauvisme (1905,1907), la primera avaguarda que va aparèixer al segle XX.
Buscaven l’harmonia interna del quadre,i intentava expressar-la mitjançant la senzillesa, la claredat i la tranquil·litat que respirava la tela. La seva aspiració màxima era la serenitat, que aconseguia simplificant les idees i les formes.No hi ha llum, ja que no és un quadre realista i comença a tenir els primers rastres de l’abastracte.
Hi ha violència cromàtica i feien un ús arbitrari del color. Usaven els colors purs, sensemescles. Les pinzellades són violentes i segueixen un ritme de distribució precís.
La pintura no és res més que una superfície de color, i aquest color no mostra la realitat que existeix, sinó la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la ratlla verda de matise
  • La ratlla verda
  • La ratlla verda
  • El Noi Del Pijama De Ratlles
  • El noi del pijama de ratlles resum
  • El nen amb el pijama de ratlles
  • Verdad
  • La verdad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS