La República Democràtica

Páginas: 6 (1270 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
Introducció
Al llarg del segle XVIII les idees de la Il·lustració havien senyalat que no hi havia ningun per obeir la figura absolutista del rei.
Lluís XVI era el rei de França durant el segle XVIII, el seu regne tenia dificultats econòmiques a causa de les inversions a la guerra de la Independència dels Estats Units. La solució a els problemes financers era una reforma fiscal, que obliguésl’aristocràcia a pagar impostos, però el rei tenia por de causar un descontent als privilegiats.
Al Maig de 1789 es reuneixen els Estats Generals, formats per la noblesa, clero i el Tercer Estat (burgesia i poble). Davant la negativa de els privilegiats a la proposta de la reforma fiscal proposada per la burgesia i el poble, el Tercer Estat va abandonar la reunió dels Estats Generals. Es van reunirdoncs en un pavelló de Versalles, van erigir una Assemblea Nacional i es van comprometre a elaborar una constitució.
El poble va sortir al carrer per donar suport a les noves propostes de la Assemblea, i el 14 de juliol van irrompre a la Bastilla (presó política) i es van apoderar de totes les armes.
Aquest moviment revolucionari es va estendre també al camp, donant a lloc a una immensarebel·lió campestre, provocant grans incendis a propietats senyorials i fent que la Assemblea Nacional suprimeixi tots els drets senyorials o feudals.
Lluís XVI veient l’èxplicit descontent social, no té més opció que reconèixer la legalitat i autoritat de la Assemblea Nacional Constituent (una assemblea elegida per el poble que representa la voluntat de la nació). Ha de acceptar també la nova banderai la custodia de una milícia (convertint-lo en un presoner).
Aquesta assemblea inicia un procés per eliminar l’Antic Règim amb l’objectiu de convertir a França en una monarquia constitucional parlamentària. Durant l’agost de 1789 es promulga la Declaració dels Drets de l’Home i el Ciutadà, que reconeixia les llibertats individuals i la igualtat davant la llei i els impostos.
L’any 1791 espublica la nova Constitució, que segueix tots els ideals del liberalisme polític, fent reformes com la separació del poders, es va establir el sufragi indirecte i censatari i es va proclamar la sobirania nacional i la igualtat legal de dels ciutadans, però amb l’opció de dret de veto per al rei.
Es va escollir una nova Assemblea: la Assemblea Legislativa, en la qual es redacten noves lleis perprohibir la tortura, garantir la igualtat de tots, obligar a la noblesa a pagar impostos i abolir els gremis. Per defensar aquestes conquestes democràtiques es va formar la Guàrdia Nacional, un nou exèrcit.
Amb la intenció d’acabar amb l’objectiu principal, la crisi financera, hi ha haver una desamortització dels béns de la Església, osigui van ser declarats béns nacionals i en la Constitució civildel clero es van separar Estat i Església. En aquesta constitució es van declarar també als capellans com a funcionaris públics.
La república democràtica
La situació va provocar un clima de revolta de els grups més humils, també anomenats sans-culottes. Així al agost de 1792 van assaltar el palau reial, van empresonar el monarca i van proclamar la república, encara que va quedar en mans delsgirondins.
Es va crear una Convenció Nacional (21 de setembre de 1792), assemblea constituent elegida per sufragi universal masculí per redactar una nova constitució. Va començar un judici contra Lluís XVI i Maria Antonieta, acusats de traïció contra la república, condemnats a mort i finalment guillotinats.
La convenció girondina
Els girondins van dominar la convenció des de la seva constituciófins al mes de Maig de 1793.
Els girondins representaven el sector mé moderat de la revolució, Aquest grup era partidari de realitzar la revolució emprant les lleis, desaprovaven el terror i defensaven la propietat; creien que les idees revolucionàries tenen un valor universal i donaven importància a un increment del poder de les províncies davant el centralisme de la capital, París.
La mort...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • República Democrática del Congo
  • Republica Democratica Del Congo
  • Republica democratica representativa y federal
  • Republica democratica del Congo
  • Republica Democratico del Congo
  • República democrática del congo
  • republica democratica del peru
  • REPÚBLICA DEMOCRÁTICA POPULAR DE COREA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS