La República(Llibre Ii)

Páginas: 4 (854 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
LA REPÚBLICA

LLibre II :

La fundació de la ciutat. Les profesions més necessàries.
Plató, principalment els apartats que veurem a continuació, tenen a veure amb la creació d'una ciutat nova.Plató, dit això, diu que la ciutat neix pel que ell creu perquè ningú de nosaltres no és autàrquic, sinó mancat de moltes coses. Cada home agafa una cara a una necessitat i ,un segon de cara a unaaltra; mancats de moltes coses, els homes agruparan la gent en un lloc habitable per fer societat i ajudar-se en convivència, això és el que pdríem dir ciutat. Quan algú lliure el que sigui a un altre,si és que li ho lliura, és millor.

A part de Plató, trobem a Glaucó i el seu germà Adimant. Plató els hi diu que fundaran la paraula ciutat enfront les seves necessitats. La primera necessitat ésla provisió de queviures, cinc o sis homes(han de treballar per a fe un bé a tota la comunitat),pagès, entre d'altres. Plató, va afegir, que en primer lloc, no hi ha ningú de nosaltres que siguiexactament igual a l'altre perquè diferim en la naturalesa, i a cadascú li escau una feina diferent. També diu que les coses són més belles i més fàcils, segons el que és més propi i oportú, prescindint detotes les altres. Els hi caldrà més gent que importi d'altres ciutats tot el que manqui(d'aquesta manera els hi caldrà més pagesos i profesionals i aquells que importe i exporten són els comerciants).Necessitat de mercaders i d'obrers.
A la mateixa ciutat, bescanviaran mútuament allò que cadascú fa comprant i venent. D'aquesta manera resultarà un mercat i la moneda com un signe d'intercanvi.Els pagesos a les ciutats ben organitzades, sempre els agafen de complexió més dèbil, inútils, per fer qualsevol treball(es queden al mercat per canviar moneda als qui necessiten vendre el que sigui,i a l'inversa). També trobem els obrers, aquells que són també servidors, amb una intel·ligència que no està a la altura de la societat, però que tenen un vigor corporal suficient per rebre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La República Llibre Vi
  • la república de Plató, llibre vii
  • Plato. Republica llibre IV
  • Plató Llibre De La República
  • La ii republica
  • La ii república
  • II República
  • La II Republica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS