LA RESISTENCIA

Páginas: 3 (547 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2014
Èric Urrea Trepat
LA RESITENCIA
Ernesto Sabato

Primera Carta
El petit i el gran
En aquesta carta , Sábato fa referència a com el caràcter modern de l'actualitat ha fet que cada vegada més ensoblidem i evadim el que és veritablement essencial .Mentre la tecnologia avança, les relacions entre els éssers humans es desgasten i es tornen digitals i indirectes ; anteposant entre elles unafredor que és característica del món modern .
La televisió cristal · litza aquesta nova visió , ja que idiotitza i , encara que és evident que no ofereix sempre el que busquem ; s'ha tornat un costum elno inquirir una mica millor que fer i ens limitem a quedar davant d'ella o davant d'un ordinador.
Segona Carta
Els Antics Valors
En aquesta segona carta , l'autor intervé primerament en una menad'analogia entre l'antiguitat i l'actualitat , però no necessàriament per diferenciar-les, sinó perquè nosaltres entenguem el sentit dels valors en la seva màxima expressió . Valors que es van perdentno només pel seu desgast, sinó perquè des de l'educació ; aquests valors es deformen perquè som educats per l'individualisme i dins d'aquest principi no hi ha cabuda per als valors de cooperació ,solidaritat , honestedat i compromís.
Tercera carta
Entre el bé i el mal
L'ésser humà sempre ha volgut buscar un equilibri entre el bé i el mal . No es pot concebre l'home com totalment bo però tampoccom totalment dolent , ja que la incansable lluita pel bé comprova l'existència del mal , encara que aquesta evidència no necessiti ser demostrada. Els sentiments, afectes , passions , etc. Marquen lavida de l'ésser humà i li fan col · locar una màscara per a cada escenari de la seva vida , perdent moltes vegades el sentit real de la seva única identitat . D'aquesta manera, la maldat i la bondatsucceeixen dins de cada individu .

Quarta Carta
En aquest capítol es refereix al trencament de la cultura occidental , dictadures totalitàries , alienació de l'home , destrucció del medi ambient...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resistencia
  • Resistencias
  • Resistencia
  • Resistencia
  • La resistencia
  • La Resistencia
  • La Resistencia
  • la resistencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS