La revolució americana

Páginas: 3 (696 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2011
Revolució Americana: Procés revolucionari on el nou país es va organitzar com un estat liberal. Va ser una revolució liberal tan pels principis proclamats a la Declaració d'Independència (4 de juliolde 1776), a les constitucions dels tretze nous estats (1775-80) i a la constitució federal (17 de setembre de 1787), com per les aplicacions pràctiques de tals principis.
colònies britàniques de lacosta es
Tretze Colònies: Aquelles colònies britàniques de l'Amèrica del Nord que es declararen independents (1776) i van formar el nucli originari dels Estats Units (1787-90). Van ser, al S,Georgia, Carolina del Nord i Carolina del Sud, Virgínia i Maryland; al centre, Delaware, Pennsilvània, Nova Jersey i Nova York; i al N, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts i New Hampshire.
1765 Nousimpostos a les colònies americanes. Reunió de delegats de les colònies a Nova York.
1774 Primer Congrés Continental de Filadèlfia.
1775 Comença la guerra de les colònies americanes contra Anglaterra(18 abril).
1776 Declaració d'Independència dels Estats Units (4 juliol).
1781 Capitulació de Yorktown (19 octubre): fi de la guerra d'Independència.
1783 Els anglesos es rendeixen als americans.Pau de Versalles: els anglesos reconeixen la independència dels Estats Units (3 setembre).
1787 Constitució federal dels Estats Units (17 setembre).
CAUSES
Estructurals:

Des meitat del segleXVIII hi havia una sèrie de factors (economia dependent, manca d'autonomia política) que danyaven les relacions entre colons i Metròpoli.

El desencadenant de la revolta es va produir després de laGuerra dels Set Anys que Anglaterra havia mantingut amb França. Aquest conflicte va generar una crisi finacera que l'Estat de la Corona va sol·lucionar recorrent als coons en forma de nous impostos.Com Stamp Act o "Llei del timbre" segell que gravava l'adquisició de documents oficials i la premsa. L'oposició de les colònies al que consideraven una taxa abusiva va obligar a la Corona a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucio americana
  • Revolució Americana Basico
  • Revolució Americana
  • La Revolució Americana I El Naixement Dels Eua
  • Revoluci n de las 13 colonias americanas
  • revolucio
  • La Revolucio
  • revolucio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS