La salut ara i abans

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2015
LA SALUT ARA I ABANS

En el text "El Perfum" parla sobre la deficiencia que hi havia abans de les condicions d'd'higene-sanitat, la qual cosa, això va fer augmentar la mortitats en les ciutats. Enles ciutats hi predominava una olor fortament desagradable i penetrant que provenia de descomposicions orgàniques. En totes les persones, (homes i dones) fins i tot, en nobles i reis es sentia aquestaforta olor desagradable; només havia una esperança de vida s'uns 30-40 anys.
En canvi, en el vídeo "La saluu segons la OMS" ebs descriu la salut com un estat complert de benestar físic, mental isocial, en el qual totes les necessitats fonamentals han d'estar cobertes (afectives, sanitàries, nutricionals, socials i culturals); però, solasolament, un 10% i 25% de la població mundial es tornacompletament sana.


Abans la salut s'associava amb la manca de malaltia, és a dir, si una persona estava sana era perquè no patia cap malaltia. Aquella època, les malalties eren molt freqüents degudes ala falta d'higene i medicina.
En canvi, actualment, la salut s'associa al benestar físic, mental, enocional, social i cultural; com per exemple si una persona està en bona forma llavors direm que ésuna persona sana, ja que es cuida. Avui dia, gràcies als avenços tecnològics s'han pogut aconseguir noves medicines per guarir, això ha provocat que moltes malalties es reduissin.


Estem sans?
Desdel meu punt de vista, NO. Si que és cert que l'esperança de vida ha augmentat considerablement, ja que moltes malalties han estat tractades. La ciència ha avançat molt en l'àmbit sanitari, la qualcosa s'han obtingut nous medicaments, cures, diagnòstics, etc. Però, responc que no, perquè, a part de preecupacions emocionals (calvice, timidesa...) els mals hàbits alimentaris actuals són elsprincipals influents en el nostre organisme, és a dir, amb la varietat d'aliments i aliments preparats, cada vegada mengem pitjor. pitjor. Com també, l'aire que respirem, ja que tan a les ciutats com en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • salut i salut pública
  • higiene i salut esportiva
  • CMC Salut i malatia
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • Treball I Salut. Exercicic
  • Alimentació i salut
  • salut i malaltia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS