La Sociedad En La Industrialización

Páginas: 6 (1355 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
* LA INDUSTRIALITZACIÓ

La revolució Industrial es va donar a la segons meitat del S.XVIII- principis del S.XIX.
Al primer lloc on es va assolir la industrialització va ser a Gran Bretanya, concretament a Anglaterra. Els anglesos van passar a augmentar la seva producció. Van millorar la tecnologia, la qual cosa va fer que produïssin més i que millorés la qualitat delsseus productes. Aquests venien els seus productes a baix cost, la qual cosa feia que es venguessin molt i fossin la major competència. L’enriquiment d’Anglaterra es va donar gràcies al canvi de les condicions de producció.

Posteriorment aquests canvis es donen lloc a la resta d’Europa continental. Al augmentar la tecnologia arreu d’Europa, aquesta també n’augmenta la producció de forma general(passem d’utilitzar eines a utilitzar màquines).

Amb la revolució industrial en general, s’augmenta la producció, es millora la qualitat de vida, per tant hi ha més esperança de vida, i augmenta la producció de bens i serveis.
També cal dir, que passem d’una societat que fins aleshores havia estat agrària i rural, a una societat industrial i urbana.

* EFECTES SOCIALS DE LA REVOLUCIÓIDUSTRIAL

A causa de la revolució industrial els camperols van abandonar el camp per anar-se’n a viure a la ciutat. Això va ser perquè a les ciutats hi havia més feina i una millor qualitat de vida, tot i que continuava sent baixa. Disminueix el número d’artesans i camperols i n’augmenten els obrers i la burgesia industrial.

Sorgeixen nous grups socials com el proletariat, que està format perels obrers. Aquests treballen en fàbriques o tallers a canvi d’un sou. La majoria dels treballadors són camperols que hi van a treballar per millor les seves condicions de vida. Per altre banda comencen a desaparèixer els artesans, ja que no poden competir amb els productes industrials que tenen un cost més barat. I els camperols que perden feina a causa del sorgiment de la nova maquinària i deles tècniques agrícoles.

En quant a l’economia, van millorar les comunicacions, és a dir les vies de comunicació i els mitjans de transport fent així que l’intercanvi de productes fos més fàcil.

Referent a la demografia, hi ha un gran creixement de la població europea. La mortalitat disminueix gràcies a les millors condicions de l’alimentació i de la salut. I la taxa de natalitat augmenta.Aquí es té coneixement del concepte de capitalisme, en què la economia es basava en el lliure mercat de la oferta i la demanda. Això era el que marcava els preus dels productes. Al haver acumulació de capital, això feia créixer les indústries i fer més rics als propietaris. Aquests, feien treballar moltes hores i a unes condicions pèssimes als obrers, a qui pagaven uns salaris amb els quals nopodien subsistir.

Quan els obrers es van adonar que tots volien aconseguir el mateix i tenien les mateixes necessitats, van lluitar per millorar les seves condicions de feina i així millorar-ne també les de vida. Així sorgeixen les primeres organitzacions obreres que lluiten per millorar les condicions de treball (S.XVIII).

* TEXTOS: L’ALTRA CARA DEL SISTEMA FABRIL: El control deltreball i l’emergència d’una classe obrera.

1- El salari de subsistència i la “domesticació” de la mà d’obra.

“Només els idiotes ignoren que cal mantenir els treballadors en la indigència perquè siguin industriosos”

Aquest text fa referència als amos de les fàbriques, és a dir a la burgesia industrial. Ens diu que qui no pagava salaris baixos als obrers i qui no manteniales seves pèssimes condicions de treball era un idiota per no fer-ho.

2- “És un fet prou conegut (...)que les privacions, fins a un cert punt, fomenten la indústria, i que el treballador que pot subsistir amb tres dies de treball restarà ociós i begut la resta de la setmana (...)Els pobres que viuen en els comptats manufacturers mai no treballaran, en general, més temps del que els és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efectos de la industrialización en la sociedad
  • La industrialización y sus efectos en la sociedad
  • Industrialización y sociedad en la españa del s. xix
  • Industrialización y sociedad de Cataluña y España en el siglo XIX
  • Implicaciones de la industrialización y el desarrollo de la sociedad
  • INDUSTRIALIZACIÓN Y SOCIEDAD INDUSTRIAL
  • Industrializacion
  • Industrialización

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS