La Societat Del Risc Islàndia I La Crisis

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2012
Societat del risc. Islàndia i la crisis
Com hem pogut constatar al reportatge del programa “Salvados” del canal de televisió “La sexta”, la societat moderna viu exposada a canvis estructurals deguta les variacions de la economia global. Avui en dia els mercats financers són els que dicten el futur de un estat-nació i per lo tant dels seus habitants, és a dir, aquestes entitats privades amb ànimde lucrar-se operacions econòmiques de alt risc, dirigeixen als estats segons el seus interessos propis, especulant amb els diners públics que han servit per recapitalitzar-los.
Aquest fet creaincertesa a la societat, una societat moderna basada a la producció i el consum des de fa dècades, aquesta incertesa està fent els esquemes estructurals fitxes que com a societat tenien estiguincanviant.
Si s´ha de tindre alguna cosa clara de situacions con la crisis actual que a més de econòmica també a estat una crisis institucional i de valors, i és que els riscos causats per la crisis ambcreat danys que podrien ser irreversibles (desballestament dels sistema públic) amb lo que això comporta per la estabilitat d´una societat tal i com la coneixem (societat del benestar).
Aquest incrementdels riscos segueix un procés de desigualtat social, és a dir, classes socials més heterogènies on els extrems s´aguditzen (eliminant la homogeneïtat de la classe mitja preponderant fins ara).Percepció generalitzada per part de la societat d´un vuit polític i institucional. Creant aquesta situació que els moviments socials siguin la nova legitimació.
Els principis fonamentals que donavensignificat de col·lectiu als ciutadans estan esgotats.
La sobirania dels països que resideix a la seva població, queda anul·lada per la coacció que els mercats financers exerceixen sobre ells, segrestantles decisions a prendre per al futur d´un país i per lo tant dels seus ciutadans.
La societat moderna té una valoració molt desvirtuada i irreal de lo que són les necessitats bàsiques. Creant una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Islandia I La Crisis
  • Crisis En Islandia
  • L'Amor En Una Societat De Risc
  • islandia politica monetaria y crisis
  • El medi i la societat
  • Biotecnología i societat
  • Espai i societat Sudamerica
  • Recursos i riscos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS