La Soledad De Los Numeros Primos

Páginas: 13 (3054 palabras) Publicado: 30 de abril de 2012
2-Informació sobre l'autor:
Paolo Giordano va nèixer a Itàlia, concretament a Torino el 1982, i va aconseguir un gran èxit internacional gràcies a la seva "òpera prima" La Solitud dels Nombres Primers, amb la que va guanyar el Premi Strega l'any 2008.
També cal dir que Giordano es va llicenciar en Física, i des de llavors combinava la investigació científica com a treball amb l'escriptura denovel·les com a entreteniment, fins ara, que tot ha canviat.
Amb el seu debut magistral en la literatura, s'ha consagrat ràpidament com un mestre en l'art de l'escriptura. Amb la seva primera obra, La Solitud dels Nombres Primers, ha venut més d'un milió d'exemplars, i ha estat traduïda a cinc idiomes, a més d'haver aconseguit una adaptació cinematogràfica dirigida pel francès Saverio Costanzo,guionista d'una pel·licula anomenada Domicili Privat, originalment "Private", estrenada el 2004.
Entre d'altres premis, Giordano ha rebut el Merck Serono i el Frignano.
3-Resum de l'argument:
El llibre narra dues històries paral·leles, la de l'Alice , una nena de set anys que odia l'esquí, però que el seu pare l'obliga a practicar-lo.Un matí de boira es perd, cau en un barranc i es trenca la cama,que li quedarà malament la resta de la vida i la farà coixejar.
L'altra història és la d'en Mattia i la seva gemana bessona Michela. Mentre en Mattia és superdotat, la Michela té un retard cognitiu greu.
Un dia els conviden a tots dos a una festa d'aniversari i en Mattia l'abandona en un parc mentre hi van per tal de poder gaudir sense noses, però quan torna, la seva germana ha desaparegut i nola tornarà a trobar.
La novel·la continua amb l'adolescència dels dos protagonistes, que es coneixen per casualitat a l'institut. Tots dos són uns solitaris, uns marginats. En Mattia té tendències suïcides, mentre que l'Alice coixeja i rep les burles i les novatades de les companyes. Trobar-se serà positiu per a tots dos, que es convertiran en confidents un de l'altre i es faran companyia en lesmútues solituds.
Quan són grans podrien haver estat una bona parella pero al final no ho són. L'Alice es casa amb un metge, en Fabio, mentre treballa en una botiga de fotografia i en una ocasió es venja de la noia que li havia fet les novatades, ja que li destrossa les fotos que li havia fet en el casament. En Mattia accepta una plaça de professor universitari de matemàtiques en un país delnord. El matrimoni de l'Alice fracassa perquè el marit vol tenir fills i ella no vol per diferents raons. Per altra banda, en Mattia viu allunyat, sense relacionar-se massa amb ningú, només a l'espera de la trucada, freda i impersonal, dels seus pares cada dimecres.
Tot podria haver canviat quan l'Alice sembla veure la Michela, que reconeix per les faccions idèntiques a en Mattia, i el fa venir perdir-li-ho, però al final no li diu res. Ambdós pensen en el que podria ser, en estar junts, però ni un ni l'altre són capaços de dir res. La novel·la acaba amb els dos protagonistes que observen l'horitzó vora un curs d'aigua, el riu on presumptament es va ofegar la Michela, en el cas de l'Alice, i en el mar al seu país d'acollida, en el cas d'en Mattia.
B-Text
4- Busca informació sobre elsnombres primers bessons: Defineix el concepte de nombre primer i busca quines són les característiques d'aquest concepte, cerca sinònims per semblança, el mateix cerca anònims per contrast, i fes un mapa conceptual relacionant aquest concepte amb altres. Posa exemples.
Els nombres primers bessons són aquelles parelles de nombres primers que difereixen en 2. Alguns exemples de primers bessons són lesparelles (5,7), (11,13) i (821,823).

No se sap si existeixen infinits nombres primers. La conjectura dels nombres primers bessons afirma que, efectivament, hi ha infinits primers bessons; encara no ha estat demostrada.

Els nombres primers són els nombres naturals diferents de 1 que compleixen la propietat que només són divisibles entre ells mateixos i entre 1.
[pic]
5-Quin és el tema que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La soledad de los números primos
  • La Soledad De Los Números Primos
  • Soledad Los Numero Primos
  • soledad de los numeros primos
  • la soledad de los números primos
  • La soledad de los numeros primos
  • Sintesis de la soledad de los numeros primos
  • La soledad de los números primos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS