La Taronja Mecanica ( Cuestionario Peli)

Páginas: 5 (1144 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
1.- Descriu l'ambient del protagonista: familiar, social i econòmic.
L'Alex vivia en un ambient adequat. Els seus pares es preocupaven per ell, la seva familia gaudeix d'una economia normal, i els seus amics són els qui l'ajuden a fer tots els delictes. Viu amb els seus pares, i té una serp com a mascota. També es preocupa un membre de la seva escola, el qual va a buscar-lo a casa seva, perintentar fer-li veure que encara pot solucionar la situació.


2.- Què opines de l'ambientació de la pel•lícula. Quin paper tenen els símbols sexuals?
La pel•lícula té una ambientació estranya. En cada acció de l'Alex, es posa una música de fons la qual accentua més l'escena. Per tant, la música té un paper important en aquesta pel•lícula, ja que al protagonista li agrada molt.
Al carrer, tot éstrist i amb colors foscos, mentre que, per exemple a casa de l'Alex (la cuina), té molts colors alegres. La mare del protagonista i la psicòloga porten perruca. Però el tema més repetitiu a tota la història és el sexe. L'Alex té una gran obsessió amb el sexe i durant tota la pel•lícula apareixen símbols
sexuals a les parets, figures, etc. Tot està relacionat sempre amb el mateix.


3.-Descriu els Drugos, com són i quines són les seves pautes de comportament com a grup.
Els Drugos és el grup d'amics de l'Alex. Tots junts fan tots els delictes, i abusen dels indigents. Es vesteixen amb una camisa blanca, un pantaló blanc, tirants, botes, un protector per als testicles, un barret, i l'Alex porta pestanyes postisses. Sempre utilitzen l'excusa de que algú s'ha fet mal per entrar a lescases demanant poder trucar. Sempre van a un bar, a prendre llet (amb una substància que els altera i fa que siguin més violents) per la nit. Aquest bar també està carregat de símbols sexuals, ja que la llet surt del cos d'una dona despullada, i les taules també són dones despullades. Després d'això, s'anaven a cometre els delictes. El funcionament del grup anava molt bé fins que l'Alex es vaobsessionar amb ser el cap del grup. Ningú estava d'acord i el van traicionar perquè l'agafés la policia.
Després d'això, el grup es separa pel tractament de l'Alex.

4.-L'agent de menors diu: “hemos estudiado el problema, llevamos estudiando casi un jod. Siglo, tus padres te quieren..”
Quin creus tu que és el problema? Comenta-ho en relació a la situació actual de la joventut.
Jo crec que elproblema és que l'Alex sent massa libertat, i amb més te un transtorn psicològic que fa que gaudeixi mentre fa mal a altre gent. Degut a això, té excuses per faltar a l'escola, sortir per la nit, etc.
Avui dia, amb la joventut hi ha una falta de disciplina molt gran, i cada cop hi ha menys respecte. També hi ha molta més llibertat i com a conseqüència, menys límits.



5.- En la pel•lícula se'nspot plantejar dues preguntes sobre la violència:
5.1.- L'ésser humà és violent per naturalesa.
5.2.- És la societat violenta amb l'individu?
Respon a les dues preguntes i exposa la teva opinió al respecte.
L'ésser humà, utilitza la violència per defendre's de manera natural, però al viure en societat, a tothom se li apliquen unes normes de conducta per poder conviure tots, i esprohibeix la violència, entre d'altres coses.
Avui dia, hi ha molta discriminació, per qualsevol cosa dolenta que es fa, es discrimina d'una manera impressionant.
Jo crec que a aquesta pel•lícula el problema més gran és la discriminació que pateix l'Alex després d'haver estat sotmès al tractament.


6.-Descriu el tractament Ludovico. Identifica quin tipus de descondicionament o contracondicionament ifes un esquema.
Li subministren una droga a través d'una injecció, el porten a una sala on ha de veure unes pel•lícules. Aquestes pel•lícules són de violència extrema, igual que la que ell fa, i les ha de veure mentre pateix. D'aquesta manera, tot el que vegi o escolti a aquestes pel•lícules, les relacionarà amb el patiment que tenia mentre les veia.
Després d'això, amb cada acte de violència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuestionario De La Peli Naranja Mecanica
  • La taronja mecànica.
  • Cuestionario de mecanica
  • cuestionario de mecanica
  • La taronja mecánica
  • Cuestionario Mecanismos Cecyt8
  • Cuestionario 2 Mecanismos
  • Cuestionario mecanica de suelos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS