La Terra: Mètodes d'observació i estructura interna

Páginas: 4 (923 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
LA TERRA
Mètodes d’observació del seu interior i estructura interna
Mètodes d’observació
Per arribar al coneixement dels materials que existeixen al interior de la Terra podem fer servir:Mètodes d’observació directe: Es basen en l’observació directe dels materials que componen la Terra .
Sondejos: Excavacions amb grans maquinàries cap a l’interior de la terra que aporten dades pocsignificatives perquè només afecten a la part més superficial de la terra ( 13 km de profunditat)
Materials volcànics: Aquest anàlisi ens pot donar una idea de la composició química de determinades regions,encara que hi ha algunes limitacions perquè la lava expulsada no té la mateixa composició que el magma original.
Mètodes d’observació indirecte: Es basen en càlculs i deduccions obtinguts en estudiarles propietats físiques i químiques de la Terra.
Estudi de la densitat terrestre: Càlculs molt exactes a partir del seu volum i massa que han donat a la Terra una densitat mitjana de 5,5 g/cm3, aixòvol dir que al interior de la terra ha d’haver materials i roques de més densitat dels que es troben a la superfície.
Estudis de laboratori: Experiments sobre el comportament dels materialsgeològics sotmesos a altes pressions i temperatures. El seu objectiu és proporcionar dades sobre els canvis de densitat, estat físic o composició mineralògica dels materials en aquestes condicions.
Estudidels meteorits: Es creu que els meteorits tenen una composició semblant a la resta de planetes, i aquests estudis s’utilitzen per establir hipòtesis sobre la composició interna de la terra.
Estudisgeotèrmics: S’anomena gradient geotèrmic l’increment de temperatura que s’experimenta a mesura que augmenta la profunditat en el subsòl. Aquest gradient, mesurable en pous, mines i sondejos, presenta unvalor mitjà al voltant dels 3oC cada 100 metres.
Estudi de les anomalies magnètiques: És la diferencia entre el magnetisme teòric i l’observat en un punt determinat. Les anomalies poden ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura i dinamica de la terra
  • Creació I Estructura De La Terra
  • Estructura interna de la Terra
  • Estructura Interna De La Terra
  • Estructura de la Terra
  • Le forze interne della terra
  • La Terra I La Seua Dinàmica
  • Estructura de la terra, resum

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS