La Torre Eiffel

Páginas: 3 (686 palabras) Publicado: 2 de enero de 2013
La torre Eiffel

La torre Eiffel va ser dissenyada per Alexandre Gustave Eiffel, del 1887 al 1889 i aixecada a París, Camps de Mars.

Altres obres del mateix autor són el pont de ferro de Gironai l’estructura de l’estàtua de a llibertat. Alexandre Gustave Eiffel (Dijon, 15 de desembre de 1832 - París, 27 de desembre de 1923) fou un enginyer i arquitecte francès, especialista enestructures metàl·liques.

L’estil arquitectònic es caracteritza per la incorporació de nous materials, en aquests cas el ferro. L’avantatge del ferro era que en poc temps es podia construir, amb facilitat irapidesa. La mateixa construcció fa de bastida; incorporació d’estudis sobre comportament dels materials + influència del vent; primer edifici que incorpora l’ascensor.

La torre Eiffel estàconstruïda de ferro forjat, o sigui materials industrials de l’època. Els elements de suports principals són els quatre grans pilars de sota amb una certa inclinació. Els elements suportats son elsquatre gran arcs que uneixen els pilars, tota l’estructura superior i les plataformes. L’aspecte exterior és de forma piramidal totalment simètrica. La torre està dividida en quatre parts separades pertres plataformes.

(El primer bloc de forma rectangular té una funció de base. Format per quatre grans pilars inclinats que reposen sobre vuit gats hidràulics i units mitjançant arcs, sistema quepermet que els pilars es mantinguin en equilibri. Fins el primer bloc mesura 57 metres d’alçada.

( El segon bloc descansa sobre la primera plataforma i s’aixequen quatre pilars més però menysinclinats que els del primer bloc. Arriba fins als 115 metres d’alçada.

( El tercer bloc els pilars de la segona plataforma s’uneixen en una sola torre. Destaca la verticalitat, la simetria i la formapiramidal. Aquest bloc arriba fins als 274 metres d’alçada, però si mesurem l’alçada total de la torre amb l’antena són 325 metres. És pot efectuar l’ascensió mitjançant escales o ascensor.

Va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • La torre Eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • Torre eiffel
  • La torre eiffel
  • Torre Eiffel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS