La Vaca Cega De Joan Maragall

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 20 de junio de 2012
El Modernisme és un moviment que pretenia contribuir a la modernització cultural i artística. Uns dels autors catalans que destaquen en aquest moviment són Joan Margall, Raimon Casellas, SantiagoRossinyol, entre d’altres.
El text ‹‹Joan Maragall. Un assaig›› publicat per el periodista Josep Pla ens mostra algunes de les característiques de la poesia maragalliana i del Modernisme.
És unmoviment que tenia la voluntat de transformar la cultura catalana tradicional de caràcter conservadora i regionalista, en una cultura moderna. Els modernistes volien apropar Catalunya a Europa. Com diu enel text, era una poesia que no té res a veure amb el seu temps.
La temàtica de Maragall és optimista i exultant.
Maragall adopta una actitud crítica envers la seva classe social, i, per influènciadel vitalisme, exalça la vida, l'individualisme i la voluntat de lluita; aquests trets, doncs, corresponen a l'ideari de l'artista modernista.
La poesia és una activitat de l'esperit. La poesia téel poder de revelar una realitat més transcendent i veritable amagada darrere la realitat objectiva. La paraula ha de ser “viva” espontània, és a dir, provocada espontàniament per l'emoció del poetadavant el món. Aquí també es pot veure unes altres característiques modernistes l’espontaneïtat i subjectivisme (sentiments, emocions...). Maragall es sentia un home feliç i sempre estava disposat aentrar en un estat de titil·lació, d’emoció, davant de les meravelles que l’existència suscita.
Una altra part del Modernisme català, va dedicar la seva tasca artística al regeneracionisme, és a dir, ala recerca de construir una cultura nacional catalana moderna. Aquest moviment culminà amb la mort de Joan Maragall.

El moviment Noucentista va ser creat per Eugeni d’Ors el 1906 en una de lesanomenades per ell glosses, publicades a la premsa diària i després reunides un llibre: Glossari.
Els principals autors catalans del Noucentisme són Josep Carner i Eugeni d’Ors. D’Ors va redactar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vaca cega de joan maragall
  • “La vaca cega”, de maragall
  • Joan garí, de joan maragall
  • joan maragall
  • LA VACA CEGA
  • la vaca cega
  • La vaca cega
  • La vaca cega

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS