La Volta De La Capella Sixtina

Páginas: 4 (959 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Volta de la Capella Sixtina i Judici Final


Fitxa tècnica

- Títol: Volta de la Capella Sixtina i Judici Final.
- Autor: Miquel Àngel (Caprese, 1475 – Roma, 1564).
-Cronologia: 1508-1512/1536-1541.
- Tècnica: pintura al fresc.
- Mides: 13 x 36 m (volta); 13 x 12 m (absis).
- Estil: renaixentista.
- Tema: bíblic.
- Localització: Capella Sixtina del Vaticà. (Ciutat del Vaticà).Biografia de l’autor

Miquel Àngel va nàixer el 6 de març de 1475 a Caprese a la República de Florència i va morir el 18 de febrer de 1564 a Roma. Va ser pintor, escultor, arquitecte i dibuixant.Des de la seva infància i joventut va estar molt relacionat amb la selecte família Medici a Florència, mentre aprenia l’ofici de pintor al taller de Domenico Ghirlandaio i el d’escultor a l’escola delsjardins dels Mèdici, dirigida per Bertoldo Di Giovanni.
L’autor es va traslladar a Bolonya fins l’any 1496 i posteriorment a Roma, ciutat on es va consolidar la seva reputació realitzant importantsencàrrecs papals.
La volta de la Capella Sixtina va ser pintada per Miquel Àngel a la Capella Sixtina del Palau del Vaticà entre el 1508 i el 1512. El Judici Final va ser pintat entre els anys 1534i 1541 també a la Capella Sixtina del Palau del Vaticà.

Descripció formal
L’enorme espai en planta va ser dividit al sostre de la volta, per mitjà de deu arcs faixons pintats, en nou sectorstransversals, que, al seu torn, se subdivideixen en tres registres per la intersecció de falses cornises. Miquel Àngel va disposar totes les figures sobre aquesta arquitectura pintada, a la qual vaincorporar fons paisatgístics senzills en alguns dels requadres centrals.
En el gran fresc del Judici Final, l’autor situa els personatges sobre fons monocromàtics, sense cap referència arquitectònica nipaisatgística clara.

La volta del temple mesura 13 x 36 m. i 13 x 12 m. Les dimensions del temple són les mateixes que les del temple de Salomó. La planta del temple és quadrada i està formada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Capellán
  • capellan
  • Capellan
  • La Volta
  • volta
  • Capilla sixtina
  • Pastor
  • capella espanyols

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS