laberinto del fauno

Páginas: 8 (1783 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014



Índex



Resum de “El laberinto del fauno”.................................pàg. 3 i 4.
Crítica personatges…….......................................................pàg.5-8















Resum de “El Laberinto del fauno”

El laberinto del fauno és una pel·lícula dirigida per Guillermo del Toro, que va sortir a la llum l’any 2006. Aquesta pel·lícula es caracteritzaper barrejar la realitat amb la fantasía, fet difícil de caracteritzar.
Està ambientada sobre l’any 1944, ja finalitzada la Guerra Cívil i entrat el cinquè any de postguerra amb la dictadura de Franco.
Tot s’inicià amb Ofelia, una nena d’uns tretze anys, que pertany a una familia força humil i que després de la mort del seu pare, la seva mare, una modista va coneixer un dels Capitans de l’exercitfranquista i es va casar amb aquest. Estant embarassada la mare es va traslladar juntament amb Ofelia a un petit poble als Pirineus aragonessos, on es trobava el seu nou marit a qui Ofelia no l’hi tenia gens de simpatia.
Allà la missió que tingué el Capità fou la de acabar amb la vida dels últims republicans que quedaven i s’amagavem entre el bosc, també feia repartició del menjar a aquellesfamílies que portaven un carnet específic, ja que Espanya encara es trobava en postguerra i la gent passava molta gana.
Ofelia, en certa manera s’aïlla d’aquesta realitat, i la seva innocència de nena, la porten a evadir-se de tot això creant ella el seu propi món, és aquí on la pe·lícula barreja realitat i ficció.
La nena descobreix que pel voltant d’on viu hi ha un laberint i es allà on coneix aun Fauno que l’hi explica una llegenda dient que els seus veritables pares són reis i ella per tant la princesa d’aquell regne que es troba en un altre món i que per endinsar-se en aquest món i retrobar-se amb aquests haurà de realizar i superar tres proves. La primera haurà de ficar tres pedres dins d’un gripau gegant perquè al seu interior hi ha una clau que necesita per realizar la segonaprova i entemig la mare d’ Ofelia es troba malalta per l’embaràs, Ofelia a la segona prova ha d’aconseguir un punyal on està resguardat per un monstre que es despertà quan aquesta va menjar fruita que hi havia allà. Quan la seva mare dona a llum mor en el part. El capità descobreix que una de les seves criades suministra provisions als republicans que s’amaguen al bosc, ja que un d’ells és el seugermà.És capturada, pero tot i així aconsegueix escapar i el republicans aprofitant l’enrrenou per assaltar el campament. La última prova consisteix en que ha de sacrificar la seva propia vida per la d’un innnocent en aquest cas salva al seu germà i aquesta es morta per el seu padrastre el Capità.
Finalment el nadó es rescatat pels guerrillers i aquests maten al capità i suposadament Ofeliaaconssegueix reunir-se amb els seu veritables pares en un altre món on el dolor es innexistent.



















Crítica sociológica dels personatges.

El fauno: És una criatura molt alta amb banyes, una mirada misteriosa amb els ulls opacs, el pèl llarg i ros, i amb un cos extrany i desproporcionat. Ell, en parlar de si mateix, diu que ha tingut tants noms que tan sols el vent iels arbres els poden pornunciar i que ell és el bosc, la muntanya i la terra. Per tant veiem que és un ésser extrany i fantasiós, i no precisament té un físic idealitzat, sinò tot al contrari.
Un punt important que caracteritza la personalitat del fauno és l’ambigüetat del seu caràcter, que a la vegada és juganer i amable, i esquerp.
Quan Ofelia es troba amb el fauno per primera vegada li creadesconfiança, ja que ella no pot saber si està dient la veritat o no . El fauno li crida " altesa" i diu que ell és el seu humil mucamo i li explica que no és filla de l'home , que la lluna la va engendrar i que és la princesa Moana , la filla del regne subterrani i en la seva espatlla té la marca , ( la mitjana lluna) que mostra aquesta veritat .
 El faune realment creu que ella és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laberinto del fauno
  • El Laberinto Del Fauno
  • El laberinto del fauno
  • El Laberinto De Fauno
  • El laberinto del fauno
  • El Laberinto del Fauno.
  • El laberinto de fauno
  • el laberinto del fauno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS