Ladrones del tiempo

Páginas: 9 (2008 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
Ladrones de tiempo

El temps és el nostre actiu més valuós. La resta dels nostres actius de vegades disminueixen, després augmenten. Tenim més diners, menys diners, després més coses, menys coses.

La resta dels nostres actius són fluctuants. El temps no ho és. El dia d'ahir no tornarà a repetir-se. Ni tan sols es repetirà el temps emprat a llegir aquest treball. Usa-ho bé, aprofita-ho.Parlem dels “lladres de temps”. Ens roben el nostre actiu més valuós. Ho fan a plena llum, amb tota la descaradura, amb total impunitat i, de vegades, fins a amb la nostra comprensió. Són insistents, si no ho aconsegueixen tornen a intentar-ho. Si algun d'ells s'instal·la en la nostra organització, pot arribar a passar desapercebut. Conviu amb nosaltres sense fer-se notar. Pot ser que el robatorisigui de poca importància en si mateix, uns minuts. Al llarg del dia poden ser hores. I al final de l'any? És impressionant.
El primer pas per combatre'ls és conèixer-los i detectar-los. Segons la seva font podem establir dos grups: impostos i acte-imposats. Alguns d'ells els assenyalem a continuació. La col·laboració d'un *coach és vital per detectar els que s'hagin instal·lat en el teu negoci.1) Impostos:

Interrupcions i visites inesperades. Si les fa una persona amb la qual es té confiança se li pot emplaçar a solucionar el tema a tractar en un altre moment. Cal tenir en compte que es triga una mitjana de 15 minuts a tornar al ritme de concentració (i per tant de productivitat) després de cada interrupció.

Esperar per respostes. Cinc minuts d'espera en el nostre sala d’esperad'un grup de quatre persones són molt més de 20 minutos, ja que al final cal acomiadar-se i deixar finalitzats els temes que s'havien iniciat abans de la reunió.

Fallades freqüents en els equips. Comunicacions lentes.

Comunicacions deficients. Si no transmetem missatges clars és molt possible que els altres realitzin mal el treball i hagin de tornar a repetir-ho, la qual cosa suposa unaenorme pèrdua de temps. Hem de comunicar amb claredat i comprovar que l'altra persona ha comprès el que intentem transmetre-li. De la mateixa forma, cal escoltar amb atenció i preguntar si alguna cosa no ens queda clar.

Processos burocràtics. Millor redactar només l'imprescindible i tenir preparat un mateix text per contestar a peticions similars. Si no disposem de manuals de tasques per lloc,pot haver-hi tasques redundants. En últim terme es pot fins i tot arribar a generar un procés intern que es autoalimenta  generant “ocupació” per a uns altres.

Cap desorganitzat. L'estil personal d'un cap sabem que acaba sent imitat pels membres del seu equip.

Treball excessiu, o mal dimensionament. No sempre l'empleat que roman més hores en el seu treball és el més eficaç. El cansament il'estrès afecten fins i tot a la jornada següent.

Objectius i prioritats confusos. Això suposa continus canvis d'activitat sense metes clares. Fins i tot prioritats en conflicte.

Baixa moral en l'empresa. En aquest cas a més de ser conseqüència de l'existència d'algun, o alguns, dels anteriors, pertany a ells, i és l'inici d'una situació d'especial gravetat.

2) Acte imposats per un mateix:En aquest apartat, l'ajuda d'un entrenador és encara més important, doncs la seva visió externa permet la identificació dels lladres de temps instal·lats en la nostra forma de fer les coses.

-Incapacitat per delegar. Delegar no és abdicar.
-Falta de concentració. Realitzar una tasca.

-Falta d'autodisciplina. És un dels pitjors lladres de temps i un dels més difícils de corregir.-Entrevistes llargues. Una vegada acabat l'assumpte de l'entrevista hem d'evitar afegir altres temes.
-Falta de reflexió prèvia. Es tracta d'a més de planificar el treball.
-Desordre personal. Organitzar la nostra documentació ens ocupés uns minuts cada dia, però ens evitarà hores de buscar papers.
-No prendre decisions. Cal prioritzar tasques. Prendre decisions ràpidament; deixar d'abusar dels en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ladrones del tiempo
  • Ladrones del Tiempo
  • Ladrona De Tiempo Criada Infiel
  • Ensayo Ladrones del tiempo
  • Ladrona Del Tiempo Criada Firl
  • “Ladrona de tiempo, criada infiel
  • LADRONES DEL TIEMPO para la expo
  • Ladron de Tiempo numero 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS