Lady Gaga doc

Páginas: 12 (2885 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2014



Lady gaga













Tània Codina Lopez
3r B
Curs 2011 - 2012


1.- índex






2.- INTRODUCCIÓ
Dins d’aquesta tendència d’innovació en la que ens trobem podem trobar molts artistes diferents que han intentat arribar al públic gràcies a la seva música innovadora i un dels que ho ha aconseguit ha estat la cantant Stefani Joanne Angelina Germanotta, més conegudacom a Lady Gaga, Mother Monster o Jo Calderone, que va néixer a New York el 28 de Març de 1986 i és cantautora (contralt), ballarina, productora musical, pianista i model (sent molt influent en la moda actual). La seva característica principal és la gran extravagància a l’hora de vestir-se i maquillar-se i l’espectacle que ofereix als seus seguidors durant les gires.








3.-descripció general
estil de música
L’estil de música que la caracteritza és el pop. El pop és un gènere musical que es va iniciar al segle XX a Anglaterra, a la dècada dels 60 i que, sense tenir molt en compte la instrumentació i la tecnologia utilitzada per la seva creació, conserva l’estructura formal ‘’vers-tornada-vers’’, utilitzada d’una manera senzilla, melòdica, enganxosa i normalment perquèpugui ser escoltada i li agradi a una gran amplitud de públic. Les grans diferències amb altres gèneres musicals es troba en les veus melòdiques i clares en un primer pla i percussions lineals i repetides. A més, la paraula música pop s’utilitza per descriure un gènere diferent, dirigit a un públic jove i caracteritzat com una alternativa més assequible que el rock and roll.
Tot i que el pop és ungènere creat per la influència de molts altres estils de música, aquest per ell mateix també es pot classificar en diversos subgèneres que són: Pop rock, Power pop, Indie pop, Teen pop, Noise pop, Dance pop, Pop punk, Pop barroco, Electro pop, Synthpop, Tropipop, Pop Vocal, Pop 80’s i Nou pop.
CARACTERÍSTIQUES MÚSICA POP
Orígens musicals
Rock and roll, disco, folk i jazz
Orígens culturalsRegne Unit (EE.UU.) a mitjans de 1950.
Instruments comuns
Guitarra, baix, bateria i teclat.
Popularitat
Té fama des dels anys 1960.







Dins de tots aquests estils de pop, on Lady Gaga s’ha centrat més ha estat en el Pop Rock, l’Electro pop, el Dance pop i el Pop Vocal.

FORMACIÓ

La formació bàsica que utilitza Lady Gaga en les seves produccions són:

Veu: La veu de Lady Gagaés contralt, el que fa que sigui més greu i no arribi a tons molt elevats, tot i així ella aconsegueix en les seves cançons que, al tenir una veu molt potent, dona un aspecte molt personal, un sol to verrejat entre molts instruments i dona forma i potencia a les seves creacions.
Piano: Tots coneixem aquest instrument, encara que em prenc la llibertat de ferne una petita observació tècnica:
Elpiano (paraula que en italià significa “suau”, i en aquest cas “piano forte”, que fa referencia a “suau i fort” de “piano i forte”) és un instrument musical classificat com a instrument de teclat de cordes percutidores.
Dins dels aspectes personals de Lady Gaga, ella sepre explica, que el piano vas ser el primer instrument que va apendre a tocar, el seu pare es va donar compte del seu interèsper aquest, quan ella tenia 4 anys, i es dedicava a jugar amb el piano que tenien a casa, fet que va impulsar al seu pare per apuntarla a clases amb una professional.
Sintetitzador: Un sintetitzador és un instrument mú sical electronic diseñat per produir un so generat artificialment, fent servir tecles com a síntesi per a crear el so, be sigui utilitzan sons ja coneguts o be crearne de nous.Keytar: El Keytar (que prove de “guitar i keyboard) és un teclat o sintetitzador relativament lleuger que s’adapta a una corretja al boltant del coll i les espatlles, de forma aimilar a la guitarra.







trajectòria
Lady Gaga tot i ser una artista molt jove, té una gran trajectòria i és per això que he hagut de seleccionar els moments més importants de la seva carrera per tal de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lady gaga
  • Lady Gaga
  • lady gaga
  • Lady Gaga
  • Lady Gaga
  • lady gaga
  • Lady Gaga
  • Lady gaga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS