laia

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013






Laia Simó Ferrandis
BIOGRAFIA

Alexandre Calder (22 dejuliol de 1898, Lawnton, Pensilvania 11 de novembre de 1977. Nueva York) va ser un escultor estaunidenc.

Fill i net de escultors. La seva mare era, ademés pintora. Va estudiar enginyeria mecànica ien 1923 va assistir a la lliga d’estudiants de Art en Los Ángeles, on va rebre la influencia dels artistes de l’escola.
En 1925 va contribuir en unes il· lustracions en la National Polize Gazette.En 1926 es va traslladar a París y va començar a figures d’animals de fusta i de alambre, germen de posterior desenvolupament de les seves famoses de miniatures circenses.
En els anys 1930, esva fer cèlebre a París i als Estats Units per les seves escultures de filferro, igual que pels seus retrats, els seus esbossos de línia contínua i les seves abstractes construccions motoritzades.
Ellva crear un mòvil en la fabrica Biémont en Tours ( Francia ), inclòs el “ Home “, tot el acer inoxidable de 24 metres d’altura, encarregat per la Internacional Nickel de Canadà (Inco) per al’exposició Universal de Montreal l’any 1967.
Totes les fabricacions se fan d’un model produït per Calder, per el departament de Dissenyador Industrial (encapçalada pel Sr Porcheron, Alain Roy, François López iMichel Juigner ) per al disseny a escala, després pels treballadors de Calderers qualificat per a la fabricació, Calder supervisar totes les operacions i es modifica si cal el treball. Tots elsstabiles estan fets d’acer al carboni i pintat, per una majoria de negre, excepte l'home que serà d’acer inoxidable (cru), el mòvil està fet d’alumini i duralumini.
És més conegut com l’inventor delmòvil o chupin ( joc mòvil colgant ), un precursor de l’escultura cinètica. També va elaborar obres esculturals immòbils, conegudes com stabiles. Encara que els primers chupines i stabiles de Calder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Estado Lai Co
  • Laia Pérez
  • Laia
  • Laia
  • Curso lai lean academy
  • Laia
  • LAI
  • Clusters LaI Cteos En Jalisco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS