Las preguntas de la vida

Páginas: 8 (1759 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013




Introducció



Hi ha una sèrie de preguntes que qualsevol persona que no ha estudiat mai Filosofia es qüestiona, preguntes bàsiques que abans d’aprofundir en aquesta assignatura caldrà plantejar-ne una resposta. Un exemple clar d’aquestes preguntes són les següents:

Val per a alguna cosa la Filosofia ?

De què s'ocupa la Filosofia ?

Com fem que els joves filosofin ?

Tésentit avui la Filosofia com a assignatura de batxillerat ?

La Filosofia val per a alguna cosa ?

Vivim en un món en què la ciència té gran importància i prestigi . Això pot ser perquè els científics i tècnics donen informacions vàlides sobre la realitat . Llavors, si la Ciència cobreix la nostra necessitat de saber ...Per què necessitem la Filosofia ?
En primer lloc , analitzem ladiferència entre ciència i filosofia:

Hi ha 3 nivells d'entesa:

En primer lloc la informació, que presenta fets i els mecanismes primaris del que succeeix. El segon nivell és el coneixement, reflexiona sobre la informació rebuda , jerarquitza la seva importància significativa i busca principis generals per ordenar-la.
Per últim, la saviesa, que vincula el coneixement amb les opcions vitals o valorsque podem triar , intentant establir com viure millor d'acord amb el que sabem .
La Ciència s'encarrega dels dos primers , mentre que la filosofia ho fa dels dos últims. Tant la Ciència com la Filosofia intenten respondre preguntes suscitades per la realitat , però enfoquen aquestes respostes de manera diferent :

La Ciència explica com estan fetes les coses i com funcionen .

La Filosofia escentra en el que signifiquen aquestes coses per a nosaltres . Se centra en l'ésser humà .












Una altra particularitat de la Filosofia és que , mentre que un científic utilitza solucions trobades anteriorment per altres científics , algú que filosofa no es pot acontentar amb les respostes donades per un altre filòsof : l'itinerari filosòfic ha de ser pensat individualment percadascú .Cal intentar ensenyar als joves filosofia , o millor dit , a filosofar . Però com portar a terme aquest ensenyament que no pot ser sinó una invitació a que cadascú filosofi per si mateix ?

Serà origen de les nostres opinions i fins i tot de les nostres opcions de vida . No hem de limitar a rebre informació del nostre voltant. Hem de pensar sobre aquesta informació i treure les nostrespròpies conclusions , sobre com afecta aquesta informació a les nostres vides i quina ha de ser la nostra postura davant d'aquestes situacions .

La filosofia es planteja un altre problema : fer que els joves comencin a filosofar , que comencin a plantejar-se les preguntes fonamentals de la vida . Això només es pot fer mitjançant la motivació . Podem " obligar" a un alumne a estudiar història dela filosofia però no podem obligar-lo a filosofar, és a dir, a pensar. L'única manera d'aconseguir- és motivant a aquest alumne . Potser una forma d'aconseguir sigui plantejant preguntes que li interessin , que tinguin a veure amb la seva situació i la situació de la seva generació en la nostra societat . Això podria plantejar mitjançant tècniques de treball en grup, per exemple.

La Filosofiaté vigència en el nostre món actual , en tant que se centra en l'ésser humà , en com ens afecta el món a nosaltres mateixos , en com hem d'actuar en ell.



























Capítol 5: l’univers i els seus voltants



El capítol cinquè de “Les preguntes de la vida”, ens parla sobre l’Univers i els seus voltants, i igual que amb la filosofia, l’ Univers ensplanteja una sèrie de preguntes, preguntes que ens formulem, preguntes que es formula la gent dia a dia. Parlar de l’Univers és parlar de ciència, però alhora utilitzem la filosofia, alhora de qüestionar-nos preguntes que la ciència no pot respondre i són preguntes fonamentals de la vida. Aquestes qüestions sobre l’Univers són, per exemple:

Què és l'Univers ?

Quin és el seu origen ?

Té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las preguntas de la vida
  • Las Preguntas De La Vida
  • Preguntas De La Vida
  • la preguntas de la vida
  • preguntas de la vida
  • Las preguntas de la vida
  • PREGUNTAS DE LA VIDA
  • Las preguntas de la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS