Laura De La Ciutat Dels Sants

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
Noticia economía
Super descompte, l’èxit alemany
Les cadenes germàniques Aldi i Lidl inverteixen a Espanya i guanyen quota de mercat amb obertures en plena crisis
Comentari:
La noticia treta delsuplement de la Vanguardia Diners del dia 20/11/2011 ens parla del fenomen d’empreses familiars d’hipermercats alemanyes, bàsicament Aldi i Lidl. Aquestes dos empreses no els afecta la crisis, ja que, tenen recursos propis per invertir mai han demanat cap crèdit ni fons de cap mena ni a bancs ni a empreses privades. Això s’anomena un finançament sanejat, han invertit allò que tenien, i mica enmica han anat creixent. Gracies això la crisis no els afecta. Actualment les aixetes de crèdit estan tancades però això no influeix a aquestes dos empreses.
Apart de tenir un finançament sanejat tenenuna logística i gestió extremadament eficient. Exemples d’aquesta eficiència son: Només el personal administratiu utilitza ordinador, i nomes un d’aquets ordinadors té internet, ja que, lacomunicació tan interna com externa es per via telefònica. A part tenen una model de contracte amb els seus proveïdors curts i mai d’exclusivitat, això permet que els proveïdors hagin de millorar l’ofertaconstantment. Com a últim detall, però no menys important, no posen música de fons per evitar pagar drets d’autor. Una de les claus d’aquestes empreses son les seves pròpies marques que permeten reduircomissions.
Tota aquesta eficiència a portat a obrir-se i expandir-se en el mercat espanyol, Aldi amb 250 supermercats, i amb una nau logística a Masquefa de 42.000 metres quadrats amb una inversió de60 milions d’euros. Lidl amb mes de 500 establiments, i al juliol va obrir una nau logística de amb una inversió de 8 milions d’euros.
La crisis ha afavorit a aquestes dos marques d’hipermercat,perquè els seus preus continuen baixos i la demanda d’aquets productes ha pujat moltíssim.
Vocabulari
Productes d’alta rotació: Tipus de producte que es produeix a molta quantitat i es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS