Laura a la ciutat dels sants resum

Páginas: 16 (3869 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS
La Laura vivia a Barcelona i se’n va cap a Comarquinal amb tren . Feia 3 mesos que es coneixien amb Tomàs de Muntanyola quan es varen prometre. Tomàs era l’hereu dels Muntanyola. La seva germana gran Teresa. El verdader hereu va morir abans de poder-lo anomenar hereu. Tomàs era l’altre noi que hi havia a la família. La Laura és òrfena i no coneixia gaire a en Tomàs.Ella vivia amb la cosina Maria i la seva tia Amèlia, des que va morir el seu pare. El poble els don la benvinguda a l’estació per rebre a la Laura, per poder parlar d’ella. En aquell moment ella és el centre d’atenció i més quan puja a l’estrep i se li veuen els genolls. ( el vestit se li puja) i tothom la mira.
Varen anar cap a la casa. Teresa li ensenya tota la gran casa. Laura li digué queno canviaria res que volia que tot estigues igual, i que volia ser amiga de la Teresa, però Teresa no n’estava convençuda. En pujar al dormitori va escriure una carta a la seva cosina Maria. La Teresa surt de la casa l’hereu i se’n va cap a casa d’oncle Llibori. L’hereu dels Terra negre és en Jaume. L’ Angelina un altre filla, i la Beatriu és una neboda pobra. La Ventura , és l’antiga serventad’una cosina morta. En Pere és el fill petit. La Teresa anar allà per parlar-li de la Laura i sobre la seva preocupació a que la Laura la trepitgés. Per el poble es comenta la vestimenta de la Laura. La laura i en Tomàs es van conèixer a Barcelona , una nit que en Tomàs i va anar amb uns amics. Es va enamorar de la Laura . Tomàs obliga a la Laura a mantenir relacions però ella creu que amb el tempspodrà arribar a canviar a en Tomàs. Després .
Laura intenta conèixer a en Tomàs, vol estar estones a soles amb ell. Ella no vol saber xafarderies de ningú, cosa que en Tomàs cada dia n’hi explica una de diferent. Comencen els menjars amb família, i les passejades per Comarquinal. Les Noies saben el que passa cada dia a totes les cases de Comarquinal. Mossèn Joan Serra, els hi recomana uns llocspreciosos, per passejar però en Tomàs diu que no anirà amb ell perquè és un boig. Tot i que a la Laura li cau bé.
La Beatriu era a casa del seu oncle per culpa del mal cap del seu pare. Van menjar a casa de l’oncle Llibori. En Jaume dels Terra negre està enrotllat amb la filla de l’ enterramorts. Durant el menja es discuteixen l’oncle Llibori, en Jaume i en Tomàs. El germà de la senyora Torroella, ésel doctor Grau, el possessor de la secreta fórmula per fer carquinyolis de comí. L’oncle Llibori li aconsella a la Laura que segueix els pasos de la Teresa per mantenir la casa i l’economia. També han anat a casa de l’oncle Joanet. En allà els hi ha explicat que la tia Madrona té un tumor però que no se’l vol treure perquè no vol que cap home li posi les mans a sobre. La Laura tenia la intenció decanviar la manera de pensar que tenia tota la família sempre tan material.
Amb el pas dels dies, la Laura nota que en Tomàs ja no està pendent d’ella, ja no van al seu racó íntim i no sap que fer per guanyar-se un altre cop al seu marit. Per més diners que tingui no es sent amb res, li va falta amor i l’efecte del seu home. Després de una de les visites del dijous, la Laura li demana a la Teresaque es quedi una estona amb ella a soles. La Laura vol portar-se bé amb ella. Quan entren tots 3 a la sala ( Laura, Tomàs, Teresa) en Tomàs provoca a la seva germana dient-li que estava aprenent de la Laura ( vestits, per la festa..)la Teresa ja no vol l’acord de portar-se bé amb ella i marxa. La Laura renya a en Tomàs per com li ha parlat, i ell li dona una contestació en la que es reflexa queell tracta a les dones com si fossin objectes, creu que elles no pensen. La Laura ja el veu d’un altre manera, el repugna. La Laura reconeix que mai l’ha estimat,quan se n’adona de tot això també de n’adona que està embarassada.
Jaume l’hereu dels Terra negra , a disgust de la família, es casa amb la filla de l’enterramorts. Per això el seu pare el deshereta, com també li prohibeix l’entrada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS