Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 12 (2785 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2012
GUIA PER A LA PAUTA DE TREBALL DE LA LECTURA DE
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS
Fes la lectura de la novel·la i paral·lelament busca informació dels aspectes destacats a l’apartat 1 per anar confeccionant el teu dossier monogràfic de Laura a la ciutat dels sants. Un cop l’hagis acabat de llegir, segueix buscant informació (atenció amb les fonts que utilitzis) i completa el teu dossier amb laresta d’aspectes a contestar d’aquesta pauta de treball (tot el punt 2). A la tornada de vacances, revisaré els dossiers i comentarem els punts a classe per tal que pugueu estar ben preparats per a l’examen parcial de gener. Elabora bé les respostes i fes la feina amb temps suficient per tal que la puguis disfrutar i assimilar.
1. La ubicació del text en el seu context

2.1. La novel·laeuropea del primer terç del segle XX
Dins el pensament literari de Miquel Llor destaquen personatges com André Gide per la deshumanització de l’home en la societat, Marcel Proud per utilitzar el record i la memòria com a font de coneixement, Sigmund Freud (un dels més importants) per la seva teoria psicològica i les seves relacions també amb el tema de la sexualitat. Finalment també destaca ItaloSvevo per utilitzar l’ús del monòleg interior.
L’esfondrament general del món burgès i de la recerca de llenguatges artístics que responguin al nou context, es qüestiona el model realista-naturalista.
2.2. La represa de la novel·la dins el panorama literari català

La represa de la narrativa catalana s'inicia gràcies a un fet històric mundial que afavoreix la nostra literatura , ensreferim a l'acabament de la Segona Guerra Mundial ,l'any 1947 ,s'inicia el premi Joanet Martorell .
A partir d'aquesta represa que s'inicia als anys 1946-1947 comença la primera etapa de la postguerra , que exclou al final de la dècada dels 50.
Durant aquest període s'intenta la recuperació de la narrativa catalana ,i es lluita per impedir que la literatura catalana es perdi.
Durant aquestaetapa alguns autors que havien començat a escriure abans de la guerra van fer la tasca ; d'altra banda , apareixen una sèrie d'autors que inicien la seva obra a la postguerra , intentant una ruptura novel·la anterior. Tot i que no els hi va ser fàcil a causa de les editorials i el règim franquista, la literatura catalana es va recuperar i va evolucionar desde aquell moment.

2.3. Influènciesde la novel·la psicològica en els joves escriptors catalans i en Miquel Llor a Laura a la ciutat dels sants
És una psicològica moderna on apareixen esquemes que fan referencia a conflictes, a triangles, a situacions d’adulteri, inadaptacions de figures femenines, repetició de fracassos continus relacionats amb el matrimoni… La trama sol ser lineal amb l’aparició d’una persona omniscient, estilindirecte lliure. Opten pel psiquisme i principalment algun tema com la sexualitat traumàtica explorada mitjançant la teoria psicoanalítica de Sigmund Freud. També tècniques relacionades amb el temps interior, memòria involuntària, monòleg interior…

2.4. Biografia de Miquel Llor

Miquel Llor,(Barcelona, 1894-1966) va ser un novel·lista i traductor. La seva pros es molt elaborada, i ajudaa entendre la recuperació i l’evolució del gènere novel·lístic de la literatura catalana del segle XX. Miquel Llor destaca per la seva important novel·la sants Laura a la ciutat dels sants (1931), que descriu a fons l’atmosfera d’una ciutat hostil i del comportament d’un personatge femení, cosa que permet fer un anàlisi del realisme psicològic. L’obra va rebre un premi Joan Crexells. Altrestreballs importants que va realitzar Miquel Llor i que són importants de destacar són les traduccions d’obres d’Andé Gide i Alberto Moravia.

2. Laura a la ciutat dels sants

3.5. Resum de l’argument
És la història d’una noia anomenada Laura la qual primerament està plena de somnis, esperances, experiències que vol viure i que per a ella arriba un moment en que es compleixen, que són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS