Laura A La Ciutat Dels Sants Exercicis

Páginas: 12 (2793 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
1. L’oncle Llibori Terra Negra:
- Refès els principals trets del personatge: com ha obtingut la fortuna, les referències ideològiques, el motiu del malnom “Nas de Rei” i els principals objectius a la seva vida. Descriu com tracta i com es relaciona amb els seus fills.
(p.113) Mentre el germà de Llibori Terra Negra deixava la muller malaltissa i la filla esporuguida a la casa pairal per tal demarxar a Barcelona amb les butxaques plenes de bitllets, el fadristern, en Llibori, dins el seu polsós magatzem de graner, es pastava la fortuna, associat a un fabricant d’embotits de porc més o menys autèntic i sanitós, i desprès tot sol, tramitant a Barcelona vagons de blat i moresc més o menys avariat. El germà gran, empobrit, va marxar a Amèrica, i un cop es va saber que aquest havia mort, elnou amo de patrimoni de Terra Negra va recollir a la vídua i a l’òrfena.
Ideològicament és un home conservador i força materialista.
El motiu del seu malnom “Nas de Rei” és per la importancia que dóna als diners, a la fortuna i a l’obsessió amb mantenir el bon nom.
Els objectius de la seva vida són la fortuna, ser l’hereu de la familia i mantenir la bona imatge d’aquesta.
La relació amb elsseus fills no és massa bona. Amb el Jaume, l’hereu, perd el contacte i l’estima en el moment que aquest es casa amb la Pepeta, filla de l’enterremots, i el deshereta fent-lo fora de casa. Amb els altres fills la relació és millor però no arriba a ser del tot bona. A Angelina l’estima un cop s’ha mort perquè sent llàstima i amb el Pere no hi ha massa relació durant l’obra.

-Defineix la hipocresíadel personatge a través de la seva relació amb Teresa i la Laura. En què basa el seu poder?
Pel que fa a la relació amb la Teresa, ell és el seu oncle i el seu confident. Li dona consells quan la Laura arriba al poble per tal de mantenir-se per sobre d’ella i que aquesta no li fassi sombra. I en la relació amb la Laura, Llibori es mostra com tots els altres; la critica i intenta trepitjar-la,però en el moment que Laura es troba desolada i sola ell se’n aprofita físicament d’ella.

-Determina el sentit del seu cognom i posa’l en relació amb el topònim del “Collat Negra”. Observa quins fets converteixen el personatge en una caricatura. La conducta de l’oncle Llibori Terra Negra sobre els seus fills i filles representa una suma caricaturesca dels aspectes més negatius de l’èsser humà.“Collat Negre” i “Terra Negra” són dos topònims que utilitza l’autor per referir-se al Sr. Llibori.
-A travès de l’oncle Llibori, l’autor defineix una suma d’aspectes negatius de la humanitat en general. Com la veu Miquel Llor?
Es reflecteixen en ell les conductes d’una persona rencorosa, estricta, hipócrita, mentidera, egoísta i que busca donar una imatge d’algú educat, recta i conservador.

2.Defineix altres aspectos del comportament humà a travès de les històries secundàries descrites a Laura a la ciutat dels sants ; La vidua Torroella i les seves filles, l’oncle Joanet, la tia Madrona i el canonge Grau.

La vídua Torroella i les seves filles només viuen per xafardejar i parlar dels demés. Comentar tot el que passa al poble i especular fent de qualsevol detall, un escàndol. La mareTorroella volia en Pere per casar-lo amb la seva filla i com no ho aconsegueix, comença a parlar malament d’ell i la Laura.
L’oncle Joanet, persona maniática i bruta, tracta a la tia Madrona, la seva germana, com si fós una criada, i no vol invertir ni un cèntim per operar-la, segons s’especula pel poble.
El canonge Grau té poc interés en les persones, ja que es fixa més en els negocis. Arriba autilitzar l’enterrament de la tia Madrona per afavorir els seus negocis i moviments comercials.

3. Descriu la historia de Beatriu “l’aborrida”: com la veuen i la tracten a can Terra Negra? Quins paral·lelismes té amb Laura? Defineix les seves relacions.
La Beatriu és la neboda del sr. Terra Negra i viu a casa dels Terra Negra perquè va quedar òrfana. Té un mal nom per qui va ser el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS