Lehman Brothers

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
Cinc anys de la fallida del banc d’inversions Lehman Brothers, l’inici de la crisi econòmica

1) Expliqueu què va ser Lehman Brothers.

LehmanBrothers Holdings Inc, una societat anònima fundada el 1850, va ser una companyia global de serveis financers dels Estats Units, considerada, en el seu moment, un dels principals jugadors en laindústria de serveis bancaris i financers globals. Aquesta, però, es va declarar en fallida el 15 de setembre de 2008, després d'un col·lapse catastròfic causat per una combinació de l'exposició a hipotequesd'alt risc, així com els rumors negatius i presumpte vendes a la baixa en el mercat. La caiguda de Lehman Brothers va marcar el principi de la consciència pública de la propera crisi creditícia i larecessió de finals del 2000.

La fallida de Lehman Brothers va ser, en el seu moment, la major fallida en la història dels EUA. L’entitat havia resistit una guerra civil, la crisi bancària del 1907,molt semblant a l'actual, també va sobreviure a la crisi econòmica als Estats Units coneguda com el Crack de 1929,; tot i així, amb un passiu de 613.000 milions de dòlars, ha estat, fins ara, la majorfallida de la història.
Finalment, però, el 6 de març de 2012, surt de la fallida i anuncia la liquidació als seus creditors per al 17 d'abril del mateix any.


2) Expliqueu el darrer paràgraf dela notícia, posant-hi algun exemple.
“A Europa, en canvi, les actuacions han estat més lentes i menys radicals. A conseqüència d’això, la desconfiança entre els bancs ha paralitzat el flux delcrèdit cap a l’economia real, i, per tant, ha provocat l’alentiment econòmic, especialment als països més endeutats, que han hagut de rebre ajudes de les institucions internacionals per sortir del forat acanvi de retallades de la despesa que han provocat grans sacrificis”.

A nivell europeu, les decisions es prenen a la Comunitat Econòmica Europea (CEE), per tant, no depèn només d’un país prendre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lehman Brothers
  • Lehman Brothers
  • Lehman brothers
  • Lehman Brothers
  • Lehman Brothers
  • Lehman Brothers
  • ¿Quién mato a lehman brothers?
  • CASO DE LEHMAN BROTHERS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS