LENIN

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 24 de agosto de 2015
LENIN
Va néixer el 22 d’abril de 1870 i va morir el21 de gener de 1924.
Líder del sector bolxevic del Partit Obrer Socialdemòcrata de Rússia, es va convertir en el principal dirigent de la Revoluciód'Octubre de 1917. En 1922 va ser nomenat president del Consell de Comissaris del Poble, convertint-se en el primer i màxim dirigent de la Unió de Repúbliques Socialistes soviètiques (URSS).Políticament marxista, les seves contribucions al pensament marxista reben el nom de leninisme.
Ja en el poder, Lenin va procedir a aplicar diferents reformes que incloïen la transferència del control depropietats i terres de mans de l'aristocràcia, l'antiga corona o terratinents a l'Estat o als treballadors soviètics. Davant l'amenaça d'una invasió per part de l'Imperi alemany, va signar un tractat depau que va portar a la seva sortida de la Primera Guerra Mundial. En 1921, el govern de Lenin va instaurar la Nova Política Econòmica, que combinava elements socialistes i capitalistes i que va iniciarel procés d'industrialització i recuperació del país després de la guerra civil russa, un dur conflicte que va incloure la participació de deu nacions estrangeres contra el nou estat soviètic.
Es sapque a l'hivern de 1924 va morir Lenin. La causa oficial va ser un accident cerebrovascular. Però molts historiadors qüestionen o investiguen més sobre la seva mort.
CITA:
Unes de les cites de Leninque més m’ha agradat a sigut aquesta:
"Cal somiar, però amb la condició de creure en els nostres somnis. D'examinar amb atenció la vida real, de confrontar la nostra observació amb els nostres somnis, ide realitzar escrupolosament la nostra fantasia."

PARAULES
Bolxevic: Els bolxevics eren un grup polític radicalitzat dins del Partit Obrer Socialdemòcrata Rus, dirigit per Lenin, contraposat alsmenxevics, dirigits per Julius Martov.
Després de la derrota de la Revolució de 1905, els bolxevics van mantenir la seva estratègia radical per l'establiment d'una dictadura d'obrers i pagesos ; en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leninismo
  • lenin
  • lenin
  • Lenin
  • Lenin
  • lenin
  • Lenin
  • Leninismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS