Lepra

Páginas: 3 (576 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2012
LA LEPRA
La lepra o malaltia de Hansen és una malaltia infectocontagiosa però difícilment contagiable causada pel Bacil de Hansen. És una malaltia crònica amb afectació cutània, nerviosa i visceral,i la seva disseminació depèn de l'estat immunològic del pacient.
Epidemiologia:
S'estima que entre dos a tres milions de persones estan permanentment discapacitades a causa de la lepra. Índia té elmajor nombre de casos, en segon lloc Brasil i Birmània tercer.
El 1999, la incidència mundial de la lepra era estimada en 640.000 (amb 108 casos als EUA), en 2000, 738.284, assenyalant per a 2000,l'Organització Mundial de la Salut (OMS) llistava 91 països amb lepra epidemiològicament endèmica. Índia, Birmània i Nepal amb el 70% dels casos. El 2002, 763.917 nous casos es van detectarmundialment, i per a aquest any l'OMS va llistar al Brasil, Madagascar, Moçambic, Tanzània i Nepal amb el 90% de casos de mal de Hansen.
D'acord a recents estadístiques de l'OMS, estan decreixent enaproximadament 107.000 casos (o el 21%) des del 2003 al 2004. I decreix consistentment en els següents tres anys. Els casos registrats de MH va ser 286.063, i 407.791 nous casos detectats el 2004.
Als EUA escreu que hi ha subregistre, absència de denúncies i augment de casos; allà s'articula amb els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC). Encara que el nombre de casoscontínua caient, hi ha bosses d' alta prevalença en certes àrees com Brasil, suïs Asiàtic (Índia, Nepal), parts d'Àfrica (Tanzània, Madagascar, Moçambic) i l'oest del Pacífic.
Per contenir aquestamalaltia, països com els Estats Units van destinar certes àrees geogràfiques per al confinament dels malalts. Un exemple d'això és l'illa Culión, situada a Filipines.

Tractament:
S'administra pervia oral dapsona (DDS) 50 a 100 mg / dia. La possibilitat de resistència a DDS es redueix si s'administra simultàniament rifampicina 10 mg per kg per dia. Si hi ha febre, granulocitopenia o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lepra
  • LEPRA
  • Lepra
  • Lepra
  • La Lepra
  • Lepra
  • la lepra
  • lepra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS