LES AVENTURES D'ULISSES

Páginas: 4 (777 palabras) Publicado: 20 de agosto de 2014
LES AVENTURES D’ULISSES
Ulisses, rei d’Ítaca, amb la seva astúcia i intel·ligència, va tenir la idea del cavall de fusta, amb la qual van derrotar la ciutat de Troia. Com a càstig, Posidó, desviael rumb de la barca i fa que Ulisses tardi 10 anys més en tornar a casa seva.
I ara us explicarem les aventures que va viure el nostre heroi durant el seu llarg viatge de retorn a la seva pàtria, onla seva esposa Penèlope i el seu fill Telèmac l’esperaven, (mentre uns pretendents intentaven seduïr-la):
EN EL PAÍS DELS LOTÒFAGS:
Desviats pel vent, Ulisses i la seva tripulació arriben al paísdels lotòfags, un país on els arbres donaven uns fruits anomenats “lotos”. Tots els que provaven aquests fruits perdien la memòria i es negaven a marxar del país.
Els companys d’Ulisses van provaraquests fruits..........................................
A L’ILLA DEL CICLOP
Ulisses i els seus amics desembarquen a l’illa del ciclop Polifem i aquest els va fer presoners. Per sort, quan es va quedaradormit, Ulisses li va clavar una branca d’olivera a l’ull.
Polifem criava ovelles i bevia llet i fabricava formatge. Però també menjava carn fresca, va menjar quatre amics d’Ulisses.
Ulisses i elsseus homes van aconseguir escapar de la cova amagant-se sota d’algunes ovelles.
Per a que les seves ovelles sortissin a pastar, Polifem desplaçava la gegant pedra que bloquejava l’entrada a la sevacova.
EL REGAL D’EOLO
Eolo, déu dels vents, li regala un sac a Ulisses. Els mariners, plens de curiositat i enveja, van esperar a que Ulisses s’adormís i van obrir el sac.
Eolo volia ajudar aUlisses a tornar a casa i havia guardat tots els vents més impetuosos dins de sac i quan aquests van quedar lliures, es va formar una gran tempesta.
CIRCE, LA FETILLERA
Ulisses va fer escala a la illa deCirce, una fetillera que va transformar la meitat dels seus companys utilitzant una poció màgica.
El déu Hermes li va oferir a Ulisses una mica de moly, una planta màgica que, amb només olorar-la,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de lectura del llibre: les aventures d'ulisses
  • Mis aventuras
  • aventuras
  • Aventura
  • aventura
  • AVENTURA
  • Aventura
  • la aventura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS