Les boies joan vinyoli

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 10 de abril de 2011
Víctor Domínguez

Les boies (Joan Vinyoli)

Introducció

Aquest poema està inserit a l'obra Cercles de Joan Vinyoli publicada a l'any 1979. Aquesta obra és una reflexió metafísica sobrel'existència.

Significat

En aquest poema crec que es vol transmetre que l'autor no sap realment a on pertany ni qui és “On és que som? Enlloc?/Fora de tot? Qui ve?”,només sap que se sent sol, perdut, enla foscor. En el primer i segon vers: “Intentaré de dir la llum de la foscúria / de la mar encrespada a trenc de nit” la ‘llum’ sembla simbolitza la raó dins del caos i el món irracional de la ‘nit’,la ‘foscúria’; sembla proposar que la foscor és la vida i la llum n’és el seu sentit. Acaba amb el fet de que l’únic amb el que pots pensar per arribar a sentir-te tranquil és en les boies “Si volsdormir tranquil pensa en les boies”. El mar, com el transmet, és com una mena de refugi, on hi abunda la calma i la tranquil·litat, com una mena d'allunyament de la realitat. L'objecte que dona nom altítol(les boies) és un objecte en el mar que encara que es deixi emportar pels corrents d'aigua sempre es manté en un lloc fix això fa que sigui un objecte que es relaciona amb el fet d'arribar atrobar la situació on encara que et deixis emportar per la vida tu mateix tens clar a on pertanys i on has d’estar.

Estructura

El poema, Les boies de Joan Vinyoli, s’estructura en vuit estrofes queno tenen el mateix nombre de síl·labes, amb una sèrie de trenta versos lliures (de nombre i mida indeterminada i sense rima), la majoria trencats, els quals si s'ajunten formen alexandrins (de 12síl·labes amb cesura, en total apareixen 10), però també hi apareixen hexasíl·labs (de 6 síl·labes, n'apareixen 2), octosíl·labs (de 8 síl·labes, en trobem 2) i decasíl·labs (de 10 síl·labes, n'apareixen6).
En el poema trobem diversos fenòmens de contacte fonètic entre mots:
- Sinalefa: versos 6 (“d'aigua, el cabrestant”), 16 (“que una”), 21 (“gira el”) i 30(“pensa en”).
- Elisió: versos 2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Boies (Joan Vinyoli)
  • JOAN VINYOLI
  • Joan Vinyoli
  • Les boies, Joan Vinyolis
  • Les Boies
  • Joana
  • Joana
  • joan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS