Les energies renovables

Páginas: 6 (1259 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014



Índex
Energies Renovables........................................................2



Energia Solar...................................................................3



Energia Tèrmica...............................................................4



Energia Fotovoltaica........................................................5


Energies Renovables

D’energies n’hi hamoltes, ja siguin renovables o no, y està clar que avui en dia n’és imprescindible, l’energia, però com tot s’acaba, hem tingut que recórrer a altres que potser no són tant eficients, però a les tenim a un llarg termini.

Alguns exemples d’energies no renovables són la nuclear, que recorre a desintegrar l’urani per tal de alliberar energia radiant. La energia combustible de fòssils, la mésusada del món, consisteix en utilitzar materials fossilitzats com a energia, com el carbó i el petroli. I, finalment, l’energia agrocombustible, en la que es cremen agrocombustibles, o agromassa, per obtenir combustible per motors o centrals tèrmiques.

Les energies renovables no són tant destructores, la majoria provenen del sol, així que, teòricament, són inesgotables. Es classifiquen per quinmedi s’obté l’energia, les principals són la Solar, en la que es divideix en tèrmica i fotovoltaica, l’Eòlica, que s’obté del vent, la Hidràulica, que sorgeix dels rius i torrents i que s’utilitza per obtenir energia elèctrica, la Geotèrmica, que es aquella que es pot obtenir per l’home, i la Mareomotriu, que utilitza el moviment de les marees com a font d’energia per obtenir-ne d’elèctrica.
Peròen aquest treball parlarem de la Solar, ja que considero, personalment, que és la més important ja que, com hem dit anteriorment, provenen quasi totes del sol.

Energia Solar
Aquest tipus d’energia és la que més s’utilitza dins el grup d’energies renovables a més de que casi totes provenen d’energia solar, i com bé diu el seu nom, aquesta energia prové del sol en ones electromagnètiques, esconsidera renovable ja que no canvia a l’hora d’utilitzar-la.

Segons el moment del dia i altres qualitats com l’altitud, la potència de radiació generada pot variar, aproximadament, en bones condicions el valor de radiació obtinguda és superior als 1000W/m2. La radiació és també aprofitable en els seus components tant directament, que és la que arriba, com bé diu el nom, directament del focussolar, com la difosa, que és aquella que està present a l’atmosfera gràcies a varis fenòmens. A més, la radiació directa és direccional, pot reflectir-se i concentrar-se, quan la difosa no pot ja que és omnidireccional.

Com ja hem dit anteriorment, l’energia solar es divideix en solar tèrmica i fotovoltaica, són les principals, ja que n’hi ha de més tipus però no tant importants. Les diferenciesentre elles són que en la fotovoltaica s’aprofita per electrons i no necessita grans instal·lacions, i en la tèrmica se’n aprofita per mecànics o convertint l’energia solar en electricitat sense transformació prèvia.
L’energia solar té molts usos, tants com fer anar l’electricitat d’una casa, com per fer anar un avió. Encara que no siguin de grans dimensions, n’hi ha de alguns fets especialmentper funcionar amb l’energia del sol, no es pot considerar que serveixen com per transportar dotzenes de persones a un altre país, és, millor dit, només un prototip. N’hi podríem anomenar dos exemples, l’Helios i el Pathfinder, tots dos són creats per la NASA, la diferència entre ells és que l’Helios, ja que és va crear després que el Pathfinder, no es controla per radio control, en canvi, elPathfinder si.
Energia Tèrmica
L’energia Tèrmica, o Termosolar, és un dels princi-pals tipus d’energia solar, en la qual s’utilitza radiació solar, el més habitual és que s’usi en cases i habitatges domèstics o també per la producció d’energia mecànica, consta d’un conjunt de plaques per on hi passen uns tubs els qual són els encarregats de recollir l’energia. Aquest tipus d’energia renovable consta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energías renovables Vs energías no renovables
  • ENERGIAS RENOVABLES VS ENERGIAS NO RENOVABLES
  • Energias Renovables Y No Renovables
  • Energia Renovable y no Renovable
  • Energias renovables y no renovables
  • energias renovables y no renovables
  • ENERGIA renovable Y NO renovable
  • Energia renovable y no renovable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS