les ilusions perdudes

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
Les il·lusions perdudes


Les il·lusions perdudes d’Honoré de Balzac és una novel·la que retrata la societat francesa de mitjans del segle XIX, després de la Revolució, una societat moderna,canviant, situada a París. Estem dons enfront la literatura realista, una realitat que es percep com quelcom tangible, on s’utilitza un recurs per explicar-la, que es basa en l’extensió, tocar totes lesclasses socials que existeixen en aquesta realitat, i així ho fa l’autor en el seu gran fris.
L’obra forma part del conjunt novel·lístic la Comèdia Humana; i consta de tres parts: Els dos poetes, Ungran home de províncies a París i Els sofriments de l’inventor.
Aquestes tres obres, formen una gran estructura i, el lector no tindrà el conjunt fins que se’l llegeixi sencer, aquest ens donarà lavisió completa de la societat moderna del moment.

En la primera part, els protagonistes de l’historia són Lucien, la seva germana Eva i David, fill d’un impressor. Hi trobem la presentacióexhaustiva dels dos personatges principals de la història: Lucien i David.
David decideix portar l’impremta del seu pare, cosa que li serà costosa, ja que ell representa l’individu avar, simbolitzada enla inutilitat de l’antic règim, aspecte contrari de la modernitat. En canvi, Lucien fuig cap a París en busca de l’èxit i la fortuna, que es troba reflectida per el personatge de Madame Bargeton,dona elegant, amb cultura i posició social. Aquests aspectes l’enamoren i, ella es deixa meravellar per la joventut i empenta de Lucien. Les il·lusions creades per el romanticisme (el bovarisme) són eltema central de la novel·la.

La segona part, “Un gran home de províncies”, se’ns descriu l’arribada de Lucien a París. Aquesta ciutat representa la oportunitat de fer-se un nom com artista, detrobar el seu lloc.
Lucien que estava fascinat per la senyora Bargeton, un cop es troba endinsat en la ciutat parisenca, sent que aquesta admiració cap a ella es va esfumant, va perdent aquella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les il·lisions perdudes i (any 1837)
  • Vint postes de sol perdudes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS