Les quatre grans croniques

Páginas: 3 (651 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013
1) Assenyaleu 3 o 4 característiques comunes a la majoria de les cròniques.
La majoria dels fets que es narren van ser viscuts pels autors de cada crònica i, si no, pertanyien a un passat no gairellunyà.
La figura central és el rei o monarca, pretenen esdevenir un model per als reis o prínceps futurs
Estan escrites amb un to heroic i sentiment patriòtic però on es nota que coneixen bé lafigura del rei i el que suposa i això els hi dona un valor històric

2) Busqueu fragments significatius de la Crònica de Jaume I sobre la sortida i la conquesta de Mallorca.
“Es donaren tanta pressaels sarraïns a sortir, que en comptes de fer-ho al cinquè dia, van estar totalment disposats al tercer. En vista de la qual cosa, Ens, acompanyat de cavallers i portant a prop altres homes armats,vam anar a buscar-los i els traiem de la ciutat als camps. Però ens vam veure obligats a ferir de mort a alguns homes que volien llevar l'equipatge als sarraïns i robar a algunes sarraïnes i nens. Elque aconseguim, de manera que, malgrat ser tan gran la gentada que sortia de València, doncs entre homes i dones passaven de cinquanta mil, no van perdre més d'una petita quantitat i van arribarassegurances a Cullera, on els vam donar el nostre salconduit."
3) Feu una descripció física de com era Jaume I.
Jaume I era un home de cabell castany, llis i llarg amb la cara allargada. Portava una barbatambé que se li ajuntava amb el bigoti i arribava fins a les orelles. No era massa llarga. Tenia els ulls castanys acord amb el seu cabell. A totes les pintures surt representat amb la seva corona ivestimentes de monarca.
4) Cerqueu algun fragment de la Crònica de Bernat Desclot on s’observi el sentiment antifrancès.
“No em fassats reguard quan deits que el rei de França armarà a l'altre anytres-cents cors de galeres: jo crec bé que ell les porà armar, aqueixes e encara més. E jo, a honor de mon senyor lo rei d'Aragó, si el rei de França n'arma tres-centes, armar-n'he cent sens pus. E...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les quatre grans croniques
  • Pr Les Quatre Grans Cròniques
  • Les quatre grans croniques
  • Le Quatre Grans Cròniques
  • Les quatre grans cròniques
  • Les Quatre Grans Cr Niques
  • jhonatan les 4 grans croniques
  • Les Quatre Gran Cròniques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS