Libro Joan Fuster antología de textos fusterianos

Páginas: 14 (3437 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2013



Índex:
3.4. S´ha dit sovint que una de les característiques de léstil de Joan Fuster és la seua ironia i humorisme, com també la invenció de paraules i el seu canvi, intencionat, de significat. Altres caracterísiques del seu estil són les frases curtes, la utilització de cometes per resaltar paraules, les expression col.loquials, les exclamacions i ládjectivació adequada i abundant.
3.6.Realitza per escrit una ànalisi en profunditat de l'assaig titulat "Importància al carrer". Resumeix-ne la idea principal i enumera les idees secundàries.
3.8. A la Introducció s'ha dit que un dels dos grans blocs temàtics dels assajos fusterians és la crisi de l'home en el món canviant d'avui. Depsrés d'haver llegit i comentat els escrits d'aquesta primera part, enumera alguns dels canvistractats per Fuster i que afecten a la forma de la vida quotidiana de les persones.
3.10. Després de llegir atentament i de comentar tots els escrits reunits en aquesta part, elabora un resum on s'expressen els principals avantatges i inconvenients que Fuster troba en l'anomenada "societat de consum".
3.12. Redacta, de forma breu, la teua opinió personal sobre el que intenta dir-nos l'autor enl'assaig titulat "L'Exorcisme"
3.15. Realitza per escrit una anàlisi amb profunditat de l'assaig titulat "El gos". Assenyala de quina idea parteix i quines conclusions va extraient.
3.16. De tots els assajos d'aquesta part, ¿quín és el model que més t'ha agradat? Explica per què.
3.19. Realitza un esquema amb les característiques que té la joventut en cadascuna de les dècades analitzades en l'assaig"Una joventut cada deu anys" i en la seua "Puntualització".
3.21. Llig l'assaig "Els nous anacoretes" ¿Creus que entre la joventut hi ha en cada època gruos amb un desig d'adaptar-se de la societat, de passar-se d'ella? ¿Creus que és una bona solució deixar l món en mans dels adults?.
3.22. Després de la lectura de "Límits de l'adolescència" i de "Qüestions d'edats", expressa la teua opinió.¿Consideres que la joventut dura cada vegada més? ¿La higiene i la medicina preventiva han ajudat a crear una falsa o una vertadera vitalitat dels vells?
3.23. ¿Quines són al teu parer les contradiccions que Fuster troba lécologisme?
3.24. Fuster afirma sentir simpatia pels ecologistes. No obstant aixó, no comparteix del tot les seues tesis. ¿Sabries explicar quins podrien ser-ne els motius?¿L'actitud racionalista de Fuster, allunyada sempre de qualsevol fanatisme o extremisme, creus que hi por influir?
3.28. Analitza amb profunditat l'article titulat "Contra el pacifisme" i ressalta també les característiques del seu estil. ¿Quina significació té la paraula "ells" entre cometes?

































3.4 En el text "observació d'un voyeur" JoanFuster utilitza diversos recursos lingüístics.
Quant a les paraules que destaca amb cometes, negreta, cursiva etc. observaríem les següents: "raça", "moral". "turística", "El cos humà és gòtic", "michelins" etc.Otro cas que veiem és l'abundància d'adjectivació: "cuixes egrègies", "torsos temptadors", "panxes agresives", "bíceps flàccids", "obesitat urbana ", etc.També o cas col · loquialismeseria quan diu" va vestit com cal ". Un altre tipus seria els exclamacons "Bé està la carn sobre els ossos!" i "Que Vaja a més!".
  A l'altre text Ràpida teoria del porro, també trobem el següent: paraules que destaca, "fumar". "xocolata," merda "," viatgen "," secualitat oral "," herba-xocolata-merda "," complex ", etc. També apareix en aquest assaig la abundància d'adjectius," cara d'èxtasi ","ulls decadents "," porro col · lectiu ", etc. Algun col · loquialisme com quan diu" sol tenir aspecte de botifarra "i exclamacions," No hi tinc res en contra, alt "," i per Molt anys ".
En ambós textos utilitza la ironia i el to de burla, ja que el primer text compte d'una manera jocosa com ens hem obsessionat amb el cos, ser guapos i mantenir un bon físic. I en l'altre text no està fent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • antologia joan fuster
  • Joan fuster
  • antologia de joan fuster
  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS