Linies D'Actuació Del Ministeri De Cultura Envers La Propietat Intel·Lectual

Páginas: 4 (902 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
LINIES D’ACTUACIÓ DEL MINISTERI DE CULTURA ENVERS LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL

Les línies d’actuació del Ministeri de Cultura es divideixen en quatre blocs:

Lleis de Protecció de la PropietatIntel·lectual: Les Cortes Generales s’encarreguen d’elaborar i aprovar lleis per regular la propietat intel·lectual i l’accés a la cultura. Com a exemple de llei polèmica trobem la famosa llei Sinde,coneguda amb aquest nom per la Ministra de Cultura Àngeles González Sinde.
Aquesta “llei” és un apartat de la Llei d’Economia Sostenible anomenat Disposició Final Segunda. En aquest apartat es trobenalguns canvis que afecten a la propietat intel·lectual, l’objectiu dels quals és permetre el tancament de pàgines web que vulnerin els drets de propietat intel·lectual segons el criteri del Ministeride Cultura. Aquesta “llei” ha creat una gran polèmica entre la població que utilitzava aquestes pàgines per descarregar gratuïtament continguts a Internet. Sobretot, s’ha qüestionat el fet que lesdenúncies i el tancament d’aquestes pàgines web es fan a través d’un organisme administratiu, en lloc de per un via judicial. Això, atempta contra la llibertat d’expressió, i no garanteix que la decisiósigui justa.
Comissió de la Propietat Intel·lectual: Com ja hem explicat, aquesta comissió s’encarrega de regular les entitats de gestió col·lectiva des d’una perspectiva més independent. AquestaComissió és l’òrgan administratiu que té la potestat de tancar pàgines web segons la Llei d’Economia Sostenible, i és coneguda per la majoria de la població com la “policia” d’Internet. S’ha considerat unorganisme massa restrictiu, que fins i tot pot accedir a dades personals dels propietaris de les pàgines web que persegueixen per bloquejar-la.
Aquest organisme no existeix només a Espanya. S’hancreat diferents comissions semblants per protegir els drets de la propietat intel·lectual a tota Europa, i han sorgit exactament les mateixes crítiques i polèmiques que al nostre país. Però, la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • linia de tiempo de culturas mesoamericanas
  • Ministerio De Cultura
  • Ministerio De Cultura
  • Ministerio De Cultura
  • ministerio de cultura
  • Ministerio De Cultura
  • Ministerio De Educaci N Y Cultura
  • MINISTERIO DE EDUCACION Y CULTURA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS