Litera

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
2’8
plató
“−De tot això, va continuar Sòcrates, es desprèn necessàriament que els vertaders filòsofs han de pensar i dir-se entre si coses com aquestes: mentre tinguem el nostre cos, mentre lanostra ànima es trobe unida a aquesta cosa nociva, mai posseirem la veritat. Perquè, què és el que provoca les guerres i els combats? El cos i les seues passions. I el pitjor de tot és que quan casualmentens deixa algun temps lliure i ens posem a reflexionar, intervé de sobte enmig de les nostres investigacions, ens trastorna i ens fa incapaços de discernir la veritat.. Està doncs demostrat que, sivolem saber clarament alguna cosa, hem de separar-nos del cos i mirar per mitjà de l’ànima en si mateixa les coses en si mateixes. I només llavors gaudirem de la saviesa. I la mateixa raó ens ho diu. Imentre estiguem en aquesta vida, no arribarem a la saviesa si no és amb la condició de separar-nos del cos, de renunciar a tot tracte amb ell. I així coneixerem per nosaltres mateixos tot el que éspur i sense barreja. En això, sens dubte, consisteix la veritat.” (PLATÓ, Fedó)

1. Analitza l’estructura del text, indicant clarament les idees principals i secundàries que trobes. (2’3 punts)
Enaquest text, trobem una sèrie d’idees principals i secundàries que anem a analitzar i relacionar per a aclarir el seu significat.
En primer lloc apareixen les idees principals entre les linies 1-7,on Socrates , el filosof que influix a Plató diu que mentre el cos i l´anima estiguem unides mai tindrem la veritat , perque el cos controla la ment a voltes i ens deixem portar pel que el nostre cosens reclama , per això moltes vegades el cos intervé enmig de les nostres investigacions.
En segon lloc, de les linies 7-13 es podría dir que son les idees secundaries on justifica millor el que esdiu a les idees principals on afirma que si volem saber clarament alguna cosa, hem de mirar a través de l´anima i separar-nos del cos ja que si volem arribar a la saviesa hem d’alliberar-nos del cos ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literar
  • literando
  • litera
  • Litera
  • Litera
  • litera
  • Litera
  • Litera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS