Literatura Valenciano

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
1.EXPLICA EN QUINA MESURA EL CONTEXT SOCIOPOLÍTIC DELS ANYS POSTERIORS A LA GUERRA CIVIL FINS ALS ANYS 70 CONDICIONA LA PRODUCCIÓ NARRATIVA DE L’ÈPOCA.

Els canvis polítics del 39 tenien como undel objectius, la unificació lingüística i la substitució de totes les llengües minoritàries de l’ Estat pel castellà i el català va perdre molt terreny en poc temps. Es va prohibir l’ús públic ioficial del català i el seu ensenyament.

Desprès del 39 la novel·la en català reapareix lentament. Les circumstancies politiques de la postguerra expliquen que bona part de la narrativa que es publicafins a començaments dels 60 tendira a rebutjar el tractament directe de la realitat i a explicar-la a traves de la simbologia i del mite.

Cal destacar la tendència per la novel·la psicològica perMercè rodoreda,Llorenç Villalonga... i una línia més realista inclou novel·listes com Manuel de Pedrolo .

Al país valencià la producció literària durant la postguerra es va decantar pels versos.
Als60 el panorama editorial es va consolidar amb la creació d’Edicions 62

Finalment a la dècada dels 70 es comença a publicar narrativa d’una manera sòlida i continuada.

2.EXPLICA LESCARACTERÍSTIQUES MÉS IMPORTANTS DE L’OBRA LITERÀRIA D’ENRIC VALOR

Enric valor nascut a Castalla es va dedicar a difondre la gramàtica normativa al País Valencià amb obres com “la reflexió verbal” i va sercol·laborador de diccionaris.

La vocació literària d’Enric Valor es va materialitzar amb l’aparició de “ L’ambició d’Aleix”, i “Rondalles valencianes”, en una sèrie de volums que han tingut un ampliressò on Valor va novel·litzar els personatges i les circumstancies.

La seua obra novel·lística més important és el “Cicle de Cassana”, integrat per tres novel·les que constitueixen una crònica de lasocietat rural de Cassana de la primera meitat del segle 20 (XX).Valor hi rememora les seues vivències de joventut sobre la destrucció d’una classe social, la dels terratinents valencians de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura Valenciana
  • valenciano literatura
  • Literatura Valenciana En El Segle Xix
  • Literatura Valenciano Regidas Y Eso
  • Literatura valenciana t7-t8
  • Literatura Autores Valencianos
  • Literatura valenciano 2º bach
  • Literatura valenciana siglo XX

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS