lkjhgfdsa

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS, Miquel Llor

Sobre Comarquinal i els seus habitants

1. L’oncle Llibori Terra.
Refés els principals trets del personatge: com ha obtingut la fortuna, lesreferències ideològiques, el motiu del malnom “Nas de Rei” i els principals objectius a la seva vida. Descriu com tracta i com es relaciona amb els seus fills.
Defineix la hipocresia del personatge a través dela seva relació amb Teresa i amb Laura. En què basa el seu poder?
Determina el sentit del seu cognom i posa’l en relació amb el topònim del “Collat Negre”. Observa quins trets converteixen elpersonatge en una caricatura.
A través de l’oncle Llibori, l’autor defineix una suma d’aspectes negatius de la humanitat en general. Com la veu Miquel Llor?

2. Defineix altres aspectes del comportamenthumà a través de les històries secundàries descrites a Laura a la ciutat dels sants: la vídua Torroella i les seves filles, l’oncle Joanet, la tia Madrona i el canonge Grau.

3. Descriu la històriade Beatriu, “l’avorrida”: com la veuen i la tracten a Can Terra Negra? Quins paral·lelismes té amb Laura? Defineix les seves relacions.

4. Un dels principals esdeveniments de Comarquinal són elsenterraments. Resumeix les distintes converses que tenen lloc en el velatori de la tia Madrona i indica de quina manera cada conversa defineix els comportaments dels personatges.

5. A través deldeambular final d’en Tomàs s’ofereixen ambients nocturns de Comarquinal. Descriu-los i posa’ls en relació amb el teatre, el lloc on Tomàs obliga a anar Laura perquè tothom la vegi.

6. L’Església té unpes important en el control dels comportaments socials i la repressió sexual. Com obtenen el poder sobre la gent? Apunta algun fet que ho demostri.

7. Anota alguns fragments en què s’afirma lasuperioritat masculina i argumenta en què es basa.














LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS, Miquel Llor

Sobre els protagonistes

1. Quina actitud té la protagonista davant el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lkjhgfdsa
  • lkjhgfdsa
  • Lkjhgfdsa
  • lkjhgfdsa
  • Lkjhgfdsa
  • Lkjhgfdsa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS