Ll 1 Sol Naixent

Páginas: 3 (554 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
L1ACR1_ Sol naixent
Tasca en línia.

El Marc i la Paula s'han llevat d'hora i han anat a passejar per la platja. Volen veure l'albada, el naixement del dia. La llum recorre l’espai a una velocitatde 300.000 km cada segon. La llum del Sol, la nostra estrella, tarda, per terme mig, vuit minuts i vint segons en arribar a la Terra.

Respon les qüestions següents amb brevetat :

A. Raona breumentper què observant el Sol com neix, el Marc i la Paula en realitat veuen el "passat" de fa uns quants minuts.
Perquè la llum fa un viatje per l'espai fins arribar a la terra, per aquest motiu veiem lallum que projecta el sol amb vuit minuts i 20 segons de retard.

B. A partir de la velocitat de la llum i el temps que aquesta tarda en arribar a la Terra calcula la distància mitjana que hi ha entrela Terra i el Sol (has d'indicar tots els càlculs que has fet).
60x8= 480 480+20= 500
300.000km X 500s= 150.000.000 km
Raonament: La velocitat de la llum viatja a 300.000 km per segon, ho hemultiplicat per vuit (que són els minuts) i al resultat li he sumat 20 segons. Aleshores, 300.000 km per 500 segons (que té els vuit minuts i 20 segons) dóna 150.000.000 km, que és la distància que hiha de la terra al Sol.

C.Explica com obtenen les estrelles l'energia per tenir llum pròpia.
L’energia de les estrelles es genera mitjançant reaccións de fusió nuclear. Les estrelles neixen a partird'un núvol interestelar de gas que conté hidrogen, l'element més abundant de l'univers. Aquest núvol de gas forma part d'una nebulosa i pols estelar. Durant molt de temps el núvol de gas i pols no esmourá fins a la explosió d'una altra estrella (supernova) que sigui lo suficient-ment forta com per moure el núvol . L'explosió de l'estrella (supernova) mou el núvol de gas i pols, prement-lo.Aleshores actua la gravetat i el núvol comença a girar formant una bola de gas enorme. El gas exterior empeny l'interior, i cada vegada s'acumula més i més pols, gas i matèria. Amb cada acumulació puja la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • evaluacion 1 matematicas ll
  • 1 ll jsowjaua
  • TAREA 1 UNIDAD ll
  • historia de mexico 1,bloque ll y ll
  • Solidos 1
  • Sólidos 1
  • Solo 1
  • 1 Quimica Organica ll GLOSARIO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS