Llegenda ‘el salt de la reina mora’

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 10 de abril de 2011
Aquesta llegenda és recopilada per Joan Amades i és situa en l’època dels anys 1146-1154 en el context històric de la conquesta dels cristians.
La llegenda explica que Siurana era el domini de lareina Andel Assia, d’una bellesa incomparable. Les forces mores estaven lluitant amb els cristià Amat de Claramunt i mentre la reina mora estava celebrant un banquet, ja que n’estava segura que el seucastell era inconquistable, però els cristians van penetrar al castell i els van matar. Una fletxa va caure enmig de la taula i la reina envoltada de pànic va pujar al seu cavall i va futgir però jaera tard tots els cristians la seguien. La reina en veure que anava a caure li va tapar els ulls al cavall però aquest ja ho havia vist i va marcar la seva petjada a una roca de l’embranzida d’aquest.I a conseqüència d’aquesta llegenda el lloc aquest s’anomena el Salt de la mora.

Aquesta llegenda té molt a veure amb el context històric de Siurana de Prades que es situa l’any 1146 on elsmusulmans intenten conquistar-la encara que en aquesta època era inexpugnable, però van fracasar. Més tard, l’any 1151 els cristians havien envoltat tot el valiat de Siurana, quedant la població reclosa ienvoltada pels quatre costats. La seva caiguda era només qüestió de temps. Finalment els cristians van aconseguir la ciutat de Siurana de Prades i va passar a ser en mans de Beltràn de Castellet.Parlem d’una llegenda perquè parteix d’un fet històric real com va ser la conquesta dels cristians, posteriorment aquest fet es va anar deformant i enriquint amb elements inversemblant i en va sortirla llegenda del salt de la reina mora. La protagonista de la llegenda és de caràcter heroic i èpic perquè narra els fets heroics d’altres temps.
S’empra la imaginació popular en el fet que cau unafletxa enmig la taula i la reina puja al seu cavall i s’escapa i també en l’embranzida del cavall quan deixa una petjada a una roca, ja que clarament es veu que es un fet inversemblant.
Aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari del text “el salt de la reina mora”
  • Reino de Inglaterra Saltar a: navegación, búsqueda
  • La reina mora
  • EL SALTO
  • salto
  • Saltos
  • Salta
  • Salto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS