LLOiE

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 13 de abril de 2015
Claude Chabrol: Cómo se hace una película. Traducció de Carlos Barbáchano. Madrid: Alianza Editorial. Catàleg. 2004. 87 pàgines.
Claude Chabrol (Paris, 24 de juny de 1930 – Paris 12 de setembre de2010) va ser un director de cine francès. Quasi octogenari, va seguir realitzant pel·lícules després de més de cinquanta anys de professió. Aquest llibre, sorgit d’una sèrie d’entrevistes entre l’autori François Guérif, realitza un repàs al procés de com es fa un pel·lícula, matisat en tot moment per la visió personal del director de “El bello Sergio”, “El grito de la lechuza” o “La flor del mal”,entre d’altres. Explica detalladament des dels primers passos que suposa dur a terme una realització fotogràfica, fins als últims, explicant, també, tos els problemes i les diversions que apareixen icomporta un rodatge.
Aquest llibre consta de diversos apartats, que ve a ser l’ordre del rodatge d’una pel·lícula, incloent, a més a més, els diversos treballs d’un equip de rodatge, com per exemple,què fa un director de fotografia, classificacions sobre els tipus de guionistes i de pel·lícules, entre d’altres i l’explicació d’alguna que altra màquina que s’utilitza en aquest procés. Tot això,està explicat des del punt de vista subjectiu de l’autor. Claude Chabrol, ens explica la seva experiència a l’hora de rodar una pel·lícula, com creu que s’ha de fer, què és el que està bé i el que no obé, el tracte que s’ha de tenir amb la resta de l’equip depenent de qui siguin. Per exemple, diu que a un actor, “consiste en llevarle a encontrar el personaje como quisierais que él lo descubriera”i no explicant-li tu mateix. Per altra banda, és un llibre que, tot i tenir algunes paraules tècniques, és de tipus generalista, perquè utilitza un llenguatge molt planer i clar i, tots elstecnicismes els explica detalladament per tal que el lector segueixi correctament el que l’autor està explicant.
“¿Por que hacer una película?” és la primera pregunta que ens planteja l’autor. Doncs bé,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lloio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS